Liinun omat hoitajasuosikit vol 2

Kirjoitin postauksen omista luottohoitajistani pari vuotta sitten ja nyt lienee päivityksen paikka. Jokunen vanhoista vakkarihoitajistani on lopettanut ja tilalle on tullut uusia mahtavia ammattilaisia. Kenen hoidettavana hoitaja käy? Olkaa hyvät, tässä ovat ne ihmiset ja paikat joiden palveluja käytän säännöllisesti – ja joita voin aidosti ja lämpimästi suositella myös omille asiakkailleni.

piia
Kampaaja: Piia Kannaspuro, a.k.a Luova
Piialla olen käynyt vuosikaudet, varmastikin noin kymmenen vuotta. En luovu näistä taikasaksikäsistä ennen kuin ne tipahtavat irti omistajastaan tai omat haituvani irtoavat päästäni. Piia hallitsee sekä ekokampaajan että synteettisten hoitojen salat ja voin aina antaa hänelle vapaat kädet leikkauksen tai värjäyksen suhteen. Aina ennen varsinaisen käsittelyn aloittamista hän istahtaa viereen, kysyy miten olen pärjäillyt hiusteni kanssa ja juttelee mitä tällä kertaa tehtäisiin. Tätä pehmeää, asiakkaaseen keskittyvää aloitusta arvostan.

Asiakassuhteemme alkumetreillä föönäsin hiukseni suoriksi ja yritin häivyttää luonnonkiharaisuutta pois. Piia sai käännettyä asetelman lempeästi päälaelleen niin, että nyt koko homma perustuu kiharan hyödyntämiseen. Kun leikkaus on tehty hyvin ei minun hommakseni jää kuin pöyhiä pehko pesun jälkeen kertaalleen – helpointa ikinä.

hoitola luz
Hieronta: Jenny Skön, Hoitola Luz
Kun entinen hierojani, jäsenkorjaaja Georg, jäi eläkkeelle, olin jonkin aikaa hukassa. Pyöriskelin noin vuoden verran eri hoitajia kokeillen ja vaikka usea heistä tuntui ihan hyvältä, se jokin jäi puuttumaan. Sain asiakkaaltani suosituksen Jennystä ja tykästyin heti. Hänen otteensa ovat pehmeät mutta löytävät ongelmakohdat saman tien. Hänen käsissään on fyysisen puolen lisäksi sellaista energeettistä hoitavuutta, joka on harvinaisempaa herkkua. Jenny tekee hierontojen lisäksi akupunktiota ja tuntee kiinalaista lääketiedettä erinomaisesti. Jos keskustelemme hieronnan ohessa saan aina ahaa-elämyksiä syömiseen, liikuntaan tai lepoon liittyen. Lisäksi Jennyllä on intuitiivinen taito nostaa kropan jumien perusteella tarkastelun alle sellaisia henkilökohtaisia asioita, jotka ovat saattaneet pyöriä omassa päässäni tai jotka tuntuvat selittävän kehon jäykkyyksiä tai oireilua. Hänellä on taito puhua asioista henkilökohtaisella mutta ilmavalla tasolla siten, että koet itsesi aina turvassa olevaksi ja kannatelluksi.

dagmara 2
Hieronta: Dagmara Saarinen, Havaijikeskus
Dagmarankin olen löytänyt asiakkaani suosituksen kautta. En ikinä olisi eksynyt tähän pieneen hierontapaikkaan Iso-Roballa ilman neuvoa, sen verran eksoottiselta paikka ulospäin näyttää. Eksoottista on itse hierontakin: Dagmara saattaa alkajaisiksi laulaa pienen havaijinkielisen mantran, taustalla pyörii havaijilaisia heimolauluja (siltä ne ainakin kuulostavat) ja suitsukkeet tuoksuvat. Ensimmäisen kerran hoitoon tullessani Dagmara kysyi tiukasti mitä hoidolta haluan ja sopersin hämmentyneenä jotakin lähemmäs omaa itseäni pääsemisestä. Tänne et tule pelkästään hierottavaksi ajatuksella ”fiksaa minut” vaan hoidon kohteena on kehon lisäksi tunne- ja sielutaso – ja sinä olet osa prosessia. Shamanistisia viboja omaavan hieronnan aikana Dagmara kehottaa usein hengittämään syvempään ja se syventää hoitokokemusta tuntuvasti. Otteet ovat napakat ja syvät, joskus kivuliaatkin. Käyn havaijilaisessa hieronnassa noin kuukauden parin välein ja koen, että energeettinen vaikutus kantaa pitkään.

kirsi-vaalio-2
Voice well -hieronta: Kirsi Vaalio, T:mi Kirsi Vaalio
Kirsin Voice well -hieronnassa käyn aiempaa harvemmin mutta silti jokseenkin säännöllisesti. Reagoin stressiin herkästi niska-hartia-alueen jäykkyydellä. Hampaiden narskuttelu, takaraivon pakotus ja leukojen kireys – kuulostaako tutulta? Sain tuttavaltani suosituksen Kirsin purentaan, niskaan, leukaan ja suuhun kohdistamasta voice well -hoidosta. Jäin koukkuun. Tämän hoidon antama rentoutus on käsittämättömän laaja ja Kirsi on huikea ammattilainen. Hoidot ovat aina keskenään erilaisia kokonaisuuksia, mutta aina mukana on muutaman minuutin mittainen suun sisäosien hieronta joka on puhdasta taivasta. Välillä sattuu niin että tähtiä näkyy, mutta olo sen jälkeen – kuola valuu. Kirsi nauraa että olen niitä harvoja tyyppejä jotka oikeasti saavat hyvänolon kiksejä kitalakipaineluista.

denis
Akupunktio: Denis Vinokur
Akupunktio on kohdallani on-off-tyyppinen hoitomuoto. Jossain kohtaa käyn siinä säännöllisesti, välillä taas saattaa olla pitkäkin tyhjä kausi. Neulojen vaikutuksia kehon ja mielen hyvinvointiin en epäile lainkaan. Omissa shiatsuopinnoissani olen päässyt kiinni kiinalaisen lääketieteen oppeihin, mutta hahmottamani haparoivan ymmärryksen ja ammattimaisen kokonaisvaltaisen tiedon välinen ero tulee Deniksen kanssa keskustellessa enemmän kuin selkeäksi. Hän ei jätä asiakasta hoidon ajaksi yksin vaan voit saada henkilökohtaista konsultaatiota vaikkapa ravinnon tai elintapojen saralta. Pidän erityisesti siitä, ettei hän rakenna mustavalkoisia raja-aitoja länsimaisen ja kiinalaisen lääketieteen välille.

johanna
Shiatsu: Johanna Häkkinen
Shiatsun eduista olen puhunut aiemmin täällä. En enää uudessa hoitolassani pysty tilojen rajallisuuden vuoksi tekemään shiatsua, ja ohjaankin kaikki sitä kyselevät Johannalle Espooseen. Johanna hallitsee lisäksi akupunktion ja homeopatian ja omaa laajan asiantuntemuksen monilta muiltakin vaihtoehtohoitojen alueilta. Hänen maadoittava olemuksensa luo rauhoittavan ja turvallisen pohjan hoidolle. Mene shiatsuun ennen kaikkea saadaksesi energeettistä, mieleen ja tunteisiin kohdistuvaa hoitoa – napakat ja rytmikkäät painelut kohdistuvat kroppaan mutta vaikutukset tuntuvat paljon laajemmalla.

 

lähde
Kasvohoito
Oma luottohoitajani tekee täysin erilaisia hoitoja kuin minä, ja siksi hänen luonaan käynkin. Kotihoito sujuu erinomaisesti oman valikoimani tuotteilla mutta koen, että ilman ammattihoitoa ihoni lähtee edelleen hissukseen tukkeutuvaan suuntaan vaikka nykyään sangen helppo onkin. Olen kokenut Hydrafacialin laitehoidon parhaaksi keinoksi pitää ihon hengittävänä ja ongelmattomana. Hoidon synteettisyys ei minua haittaa, sen verran harvakseltaan hoidossa käyn, ja alipaineimulla tehtävä imurimainen laitehoito antaa iholle juuri sopivan napakan avaamisen. Helläksi hoitoa ei voi sanoa. Hapotukset ja imuri, siinä on tehokombinaatiota kerrakseen! Säännölliseksi hoitopaikakseni on valikoitunut Vaasankadulla oleva Kauneushoitola Lähde ja sen omistaja Noora. Hän tekee hoidon rauhassa ja pieteetillä ja irrottaa tukkeumat tarvittaessa käsin. Moni mainostaa Hydrafacialia puolen tunnin pyrähdykseksi mutta Nooran käsittelyssä vierähtää aina tunteroinen, minkä koen yksinomaan hyväksi asiaksi. Olen suositellut Hydrafacialia muutamille tukkeutumistaipuvaisille asiakkaillenikin luonani tehtävien hoitojen välissä. Kauneushoitola Lähde on ulkoasultaan vanhan liiton paikkoihin kuuluva ja sisustussormiani syyhyttääkin kevyesti aina hoidossa ollessani.

Jos synteettiset hoidot eivät nappaa tai jos Hydrafacial kuulostaa oman ihosi tarpeisiin liian hurjalta, kokeile Kauneushoitola Sara H:n, Ihohoitola Lupauksen tai Jolie span palveluita. Heiltä saat laadukasta ja paneutuvaa hoitoa luonnonkosmetiikkatuotteilla tehtynä. Pyri aina käymään hoidossa paikasta, josta hankit tuotteesikin – tällöin hoito ei jää pelkäksi hemmotteluksi vaan hoitaja osaa suositella valikomastaan sinulle sopivimmat kotihoitopurnukat. Tämän pitäisi näkyä suoraan ihosi hyvinvoinnissa. Lisäksi tuet kosmetologisi yritystoimintaa ja varmistat, että hän on käytettävissä jatkossakin. Jos hoitolatason tuotteet ovat kukkarollesi liian hintavat, harkitse Natural goods companyn tai Ruohonjuuren hoitoloita (huomaathan, että näitä en ole itse kokeillut). Kummastakin saat Madaran hoitoja ja asiantuntemusta edullisempien sarjojen kanssa. Pelkkää hemmottelua kaivatessasi suosittelen tekemään hoidosta kunnon spa-elämyksen ja käymään Kämp spassa tai st. George spassa – molemmat ovat laadukkaita, kauniita ja sopivan anonyymejä silloin kun haluat vain olla ilman jutustelua.

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Postikulut veloituksetta yli 100 e arvoisiin tilauksiin! Piilota tämä ilmoitus