Karibian aurinko – kuuma, ihana ja iholle haastava

Palasin pari viikkoa sitten Pohjois-Kolumbian matkaltani. Reilun viikon retki Karibian tropiikkiin oli silmiä avaava paitsi maailmankuvallisesti, myös ihonhoidon näkökulmasta. Olen reissannut lämpimissä paikoissa aiemminkin, mutta päiväntasaajan jatkuva reilun kolmenkymmenen asteen kuuma kosteus ja kohtisuoraan paistava aurinko olivat iholle erityisen haastavat. Sain etukroppani kärväytettyä hienoisesti vaikka olen aurinkosuojan lisäilyn suhteen lähes neuroottinen. Tarkkana saa olla, ihan eri tavalla kuin täällä pohjolan perukoilla!

karibia6

Lähdin reissuun käsimatkatavaroilla eli kaiken mukaan otetun kosmetiikan piti olla täsmästi valittua ja mahtua litran minigrip-pussukkaan. Pakkasin kaiken tarvittavan pienempiin lasipurkkeihin ja koetin laskea mömmöjen määrän mahdollisimman optimiksi. Meikkipussin sisältö koostui seuraavista tuotteista (kuvassa tuotteet ovat täysikokoisina versioinaan, matkalla ne olivat pikkuruisiin purnukoihin pakattuina):

karibia2

putsarit
Rms beautyn kookosöljywipesit
Kypriksen puhdistusmaito
Amlyn Radiance boost -kasvovesi
de Mamielin puhdistus/kuorintajauhe
aurinkosuojatuotteet
de Mamielin Exhale daily hydrating nectar
Kypriksen spf-voide
ILIAn aurinkosuojapuuteri
kropalle Algamariksen ohut suojavoide
kosteutustuotteet
In Fioren Soleil fleur -seerumi
Kypriksen Beauty elixir II
In Fioren Fleur vibrante Face balm compact -balmi
In Fioren Creme de fleur -voide
Kypriksen Body elixir -vartaloöljy
May Lindstromin Honey mud naamiointiin ja ihon rauhoittamiseen

karibia3

Puhdistus
Kun aurinkosuojaa käyttää paljon ja lisää sitä monta kertaa päivässä (lue aurinkosuojauksesta tarkemmin aiemmasta postauksestani täällä), se täytyy poistaa iholta tosi huolellisesti. Pelkkä simppeli kotipuhdistus ei yksinkertaisesti riitä. Vaarana on, että aurinkovoiteen jämiä jää iholle, mikä herkistää ja tukkeuttaa ihoa. Itse pidin mukanani Rms beautyn Ultimate makeup remover wipes -liinoja, joilla tein esipuhdistuksen kasvoilleni joka ilta. Nämä ovat reissarin unelmatuote, sillä ne pyyhkäisevät iholta tujakammankin meikin putsaamatta ihoa nirisevän kuivaksi. Pyyhkeen saa sitten heittää biojätteeseen, jos sellaista lomakohteessa kerätään. Omaan karvaaseen kokemukseeni pohjaten suosittelen pyyhkäisemään kookosöljyliinoilla myös hartiat ja dekolteen, sillä näille alueille saatat saada helposti ei-imartelevan aurinkoaknen – kaikki ylimääräinen hellävarainen puhdistusapu on tarpeen.

Kookosliinaputsauksen jälkeen puhdistin ihoni Kypriksen Cleanser concentratella, joka on tiivistemäinen puhdistusmaito. Tämä on luottoputsarini aina matkoilla ollessani, sillä tuotetta tarvitaan hyvin vähän ja sen voi huuhdella vedellä. Kotona rakastan froteepyyheputsausta huuhtelun sijaan, mutta matkoilla haluan vähentää rättisäätöä. Puhtaalle iholle suihkin kasvoveden. Mukanani oli Amlyn Radiance boost, joka kosteuttaa, virkistää ja kirkastaa ihanasti. Iholle kannattaa holvailla kasvovettä myös lentomatkan aikana, sillä etenkin pitkillä lennoilla läpi-ilmastoidussa koneessa hengailu tekee iholle omia kuivattavia tuhojaan.

Tein kevyen kuorinnan De Mamielin kuorintajauheella noin joka toinen päivä. Tällä varmistin, että ihan viimeisetkin aurinkosuojan rippuset tulivat poistettua tarkasti, minkä lisäksi sain iholle hengittävyyttä ja rusketukselle tasaisen pohjan. De Mamielin jauhe on niin hentoisen pehmeää, että auringon moukaroima iho ei joudu turhaan lisärasituksen kohteeksi. En erityisemmin ihannoi brunaa enkä tähtää rusketuksen maksimointiin, mutta lappilainen ihoni nappaa auringon itseensä tehokkaasti ja iho tummenee, halusin tai en.

karibia1

Aurinkosuojaus
Aurinkosuojaukseen minulla oli mukanani neljä erillistä tuotetta. Neljä, luit oikein – enkä näin taaksepäin katsottuna olisi jättänyt yhtäkään matkasta pois. Aamuisin levitin kasvoilleni de Mamielin Exhalen (spf 30) In Fioren Soleil Fleurin -seerumin ja kosteusöljyn päälle. Laukussa minulla oli mukana Kypriksen spf-voide (spf 30) parin tunnin välein tapahtuvaa aurinkovoidelisäilyä varten, ja jos päivän lämpimimpään aikaan tuntui että iho hikosi niin paljon ettei huvittanut rasvaa laittaa, turvauduin ILIAN puuterimaiseen suojaan (spf 20). Kropalle käytin Algamariksen ohutta suojamaitoa (spf 30), joka oli muuten oikein toimiva mutta aiheutti olkapäilleni ärsyttävän aurinkoaknen. Vastaisuudessa olkapäät ja dekoltee saisivat erikoiskäsittelyn Kypriksen spf-voiteella ja kunnon putsauksen iltaisin kookosöljyliinoilla ja Kypriksen maidolla.

Tämä tapaus todistakoon, että aurinkosuojissa on hurjia eroja. Vaikka kahden tuotteen spf-kerroin olisi keskenään sama, on tuotteiden hengittävyys tai vastaavasti tukkivuus hienoviritteisempää matematiikkaa. En ikinä laittaisi kasvoilleni kasvo-vartaloyhdistelmätuotteita, ne on parempi säästää krouvimmalle kropalle. Toisaalta se, että purkin kyljessä lukee spf face ei takaa mitään – lukemattomia kasvojen suojatuotteita kokeilleena voin todeta, että laatukirjo on luonnonmukaisten kasvoille tarkoitettavien aurinkovoiteiden sisällä valtava. De Mamielin, Kypriksen ja ILIAn tuotteiden parissa ei voi mennä vikaan.

karibia4

Kosteutus
Koska aurinko kuivattaa ihoa aikamoisesti, kannattaa aamu- ja iltakosteutukseen kiinnittää erityisen hyvää huomiota. Aamuisin on järkevää käyttää tuotteita jotka valmistelevat ihoa tulevaan uv-ryöppyyn, ja iltaisin rauhoittavat ja ravitsevat tuotteet tulevat tarpeeseen. Ehdoton kesäajan luottotuotteeni on In Fioren Soleil fleur -seerumi, joka on tarkoitettu suojaamaan ihoa auringolta ja paahteelta. Auringonvalo aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä, pigmenttiläiskiä ja herkistää ihoa, ja Soleil fleur onkin kohdennettu ehkäisemään näitä haittavaikutuksia. Seerumi imeytyy hups vaan ja jättää hiukan viileän, raikkaan tunteen.

Olisin voinut ottaa mukaani monta ihanaa kasvoöljyä – niissä jos missä valinnanvaraa on huimasti. Päädyin Kypriksen Beauty elixir II:een koska siinä yhdistyvät erinomainen imeytyvyys ja syväkosteuttavuus. Holvailin tätä seerumin päälle aamuin illoin ja tiristin viimeiset tipat juuri lähtöpäivän aamuna. Aamuisin laitoin seerumi-öljykombon päälle spf-voiteen, illalla puolestaan In Fioren Creme de fleur -voiteen. Enemmän on enemmän, tuumin – iho tarvitsee hien, auringon ja matkustuksen äärellä kaiken tarjotun avun. Illalla sipaisin voiteen päälle vielä saman sarjan Fleur vibrante face balm compact -balmia, sillä sen ohuus, imeytyvyys ja syvälle imeytyvä ravitsevuus antoivat auringon rasittamalle iholle paljon tarvitun viimeisen silauksen. Tämä on loistotuote lentokoneessa iholle paineltavaksi!

Kropan kosteutuksen suhteen ehdin jo kirota muistamattomuuttani ja sitä, että vartaloöljy jäi kotiin. Onneksi sisareni oli roudannut kotoaan Kypriksen Body elixir -öljyn, jota sivelin jaloille ja käsille rajoituksitta. Saatoin miltei kuulla slurp-äänet ihon juodessa tämän jumalaisen nerolilta tuoksuvan paksun öljyn.

Olin pakannut mukaani myös pienen purnukan Mayn Honey mudia, jonka kanssa tein muutamana iltana kosteutus-rauhoitusmaskit. Käytin kaiken mukana olleen hunajatahnan ja sipaisin naamiota jopa jalkapöydille, jotka ottivat paahteesta eniten siipeensä. Tämä rauhoitti ihoa valtavasti ja olen lähestulkoon varma, että muutama kärvähtänyt kohta pelastui kesimiseltä juuri hunajamudan ansiosta!

karibia7

Kuulostaa siltä että olisin tyhjentänyt koko kylppärin kaappini matkalaukkuun ja lähtenyt reissuun kymmenkiloisen meikkipussin kanssa. Nämä kaikki, vartaloöljyä lukuunottamatta, mahtuivat siihen litran minigrippussiin, jonka käsimatkatavaroiden mukana saa matkustamoon ottaa. Matkalla ei tarvitse eikä kannata tinkiä tuotteiden toimivuudesta mutta on järkevää pakata ne pikkuruisiin matkapurkkeihin. Rms beautyn uncoverup– ja lip2cheek-napit ovat erinomaisia rasioita kaikelle voidemaiselle ja kiinteälle kosmetiikalle. Öljymäiset kannattaa pakata pieniin lasipulloihin. Nämä kun pesaisee aina matkojen välillä niin avot, mukana on aina juuri se tarvittava tuote jonkun summittaisen matkapakkaustuotteen sijaan.

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Postikulut veloituksetta yli 100 e arvoisiin tilauksiin! Piilota tämä ilmoitus