kegeltreeni + kristallipöly + mielikuvaharjoitukset = PIMPPIKIVET MUUTTAVAT ELÄMÄSI

Yoni crystals -kivet ovat kristalleja, jotka on tarkoitettu asetettavaksi vaginan sisälle vahvistamaan, hoitamaan ja kiinteyttämään lantion ja emättimen aluetta. Lantionpohjan lihasten vahvistamisella on laajoja vaikutuksia. Ne tukevat kaikkia sisäelimiämme, tehostavat niiden toimintaa ja pitävät keskivartalomme ja sukuelinalueemme toiminnot optimaalisella tasolla.

Kristallien katsotaan monissa kulttuuriperinteissä omaavan parantavia ominaisuuksia, jolloin fyysisen hoidon lisäksi kivien energeettiset vaikutukset hoitavat lantion aluetta ja voivat olla suuressa roolissa meditaation syventämisessä ja rakkaudellisen yhteyden saamisessa omaan itseen. Itäisessä perinteessä ajatellaan, että jos lantionpohjan lihaksisto on heikko, voi elämänenergiamme ”valua” sen läpi ja pitää meidät väsyneinä ja voimattomina. Fyysisen kehomme kunnolla on suora yhteys energeettiseen hyvinvointiimme.

Löysin pimppikivet (näin kavereiden kesken) instagramista ja vaikka skrollailen suurimman osan eteen tulevista mainoksista sivuun, tämä nappasi huomioni. Fyysisen harjoittelun sijaan energianhallintapuoli ja kristallien tarjoama hörhömpi henkinen aspekti houkuttelivat. Tämä on sinänsä hassua, koska kristallit eivät aiemmin ole olleet minun juttuni ollenkaan. Kivenmurikoita, ajattelin.

Olen käyttänyt kristalleja puolisen vuotta, välillä harvemmin, välillä tiiviimmin. Aloitin nefriittijadella ja mustalla obsidiaanilla. Olen keskittänyt harjoittelun lähinnä meditaation yhteyteen ja välillä nukun kristalli sisälläni. Pidän siitä, että meditaatio syvenee, kun mietin mitä haluan harjoituksella saavuttaa, ja jotenkin koko hiljentymishetkestä tulee pyhempi ja kokonaisempi – ei sitä kiveä tunge sisään ihan viiden minuutin pikameditaatiota varten. Vasta aivan viime aikoina olen alkanut kulkea lyhyitä kävelylenkkejä kiven kanssa ja tehdä satunnaisesti joogaa se sisälläni. Skeptisyyteni kristallien enkelipölymainetta kohtaan on vähentynyt, sillä todella tunnen eri kivien vaikutukset erilaisina. Vasta käyttööni ottamassani vaaleassa kuukivikvartsissa on täysin eri fiilikset kuin tummemmissa kristalleissa, jotka nekin eroavat toisistaan selkeästi. Lopultakin olen huomannut pitäväni siitä, että kristallien myötä meditaatiossani on mukana jotakin selittämätöntä ja vanhaa, konkreettisellä tasolla tiivistä, ideatasolla ilmavaa.

 

yoni egg2

Yoni crystals ja fyysiset vaikutukset
Kristallit ovat loistotyökalu lantionpohjalihaksien treenaamiseen. Kegel-jumppaa suositellaan kaikille naisille, eikä syyttä: Verenkierto emättimessä lisääntyy, mikä näkyy terveempänä ja voimakkaampana kudoksena ja lihaksistona. Lisääntyneen veren- ja nestekierron myötä estrogeenitasot tasapainottuvat, mikä voi helpottaa pms-oireita. Yonikiviharjoittelu aktivoi bartholin rauhasia, mikä lisää limakalvojen kosteutta ja joustavuutta (kuivista limakalvoista kärsivät, huom huom!). Lihasten voimistuessa kudoksen hermopäätteet aktivoituvat mikä lisää vaginan alueen tuntoherkkyyttä. Tämä voi vaikuttaa suuresti orgasmiherkkyyteen ja nautinnollisempaan seksiin ylipäätään! Jos kärsit virtsankarkailusta, auttaa yoniharjoittelu tämänkin alueen aktivoinnissa ja kontrollin löytämisessä.

Vaginan sisällä on refleksologisia pisteitä, jotka aktivoituvat yoniharjoittelun aikana. Nämä pisteet hoitavat heijastevaikutustensa avulla sisäelimiä, kuten sydäntä, munuaisia, maksaa ja pernaa. Kun kannat kristallia sisälläsi annat samalla hoitoa näille heijastealueille akupainantatyyppisesti. Kaikki tämä tapahtuu niinkin helposti kuin pitämällä kiveä sisällä emättimessä meditoidessa, kävellessä, liikunnan aikana tai nukkuessa. Kivi aktivoi sellaisia alueita vaginassa jotka eivät muuten työskentelisi ja saat liikettä lihaksistoon ja kudokseen kuin itsestään.

Muutama ystäväni tilasi kristalleja samalla kertaa kuin minäkin. Siinä missä itse olen fiilistellyt meditointisfääreissä on pari muuta ollut fyysisemmissä tunnelmissa. Yksi on raportoinut lisääntyneestä kosteudesta down there, toinen jumalaisista orgasmeista. Hänen kumppaninsa kommentoi että ”ihan sama mitä hörhöyksiä siihen liittyy, jos lopputulos on tämä.” Tuntuu että me kaikki olemme saaneet omanlaisiamme vaikutuksia ja kaikki teemme harjoituksemme omalla tyylillämme. Yksi kulkee kauppamatkat kiven kera ja vasta sainkin viestin tekstillä ”se tunne, kun pimppikivi tipahtaa alushousuihin Prisman kassajonossa”.

 

yoni egg3

Naiseus – historian painolastista voiman lähteeksi
Kulttuurissamme naisen seksuaalisuus ja kohdun alue on totuttu näkemään pääasiassa häpeän ja synnin kautta, parhaimmillaan toki myös fyysisen nautinnon ja lisääntymisen keskuksena. Meillä kaikilla on sukupuolisuuteemme liittyviä eriasteisia negatiivisia kokemuksia: yksi on kärsinyt seksuaalisesta haluttomuudesta, toinen torjutuksi tulemisesta, kolmas on saanut moitteita liiallisesta seksuaalisesta aktiivisuudesta. Keskenmenot, lapsettomuus, synnytystraumat, pms-oireet, sukupuolitaudit, kohdun alueen tulehdukset, seksuaalinen häirintä ja raiskaukset – pimppijutut eivät ole pelkkää pumpulia. Lisätään tähän päälle useamman tuhannen vuoden partriarkaalinen järjestelmä ja huh, saattaa olla, että taakka hartioilla on niin suuri ettei naiseutta paljon jaksa juhlia. Itse olen vakuuttunut, että voimme siirtyä raskaasta historiastamme ja häpeäkeskeisyydestä kohti kevyempää, pehmeämpää ja voimaantunutta kuvaa feminiinisyydestä. Miten? Tietoisella ja aktiivisella tahdolla ja käytännön opettelulla.

Vagina on paikka joka luo uutta ja synnyttää elämää sekä manifestoi nautintoa ja seksuaalisuuttamme. Kauneimmillaan se voidaan nähdä pyhänä, uutta luovana keskuksena, yonina, jossa on sisäänkirjoitettuna laajempaa, naisten kokemaa viisautta vuosituhansien ajalta sekä oman intuitiomme ja voimamme ydin. Elämä ja maailma muuttuvat näkyvällä ja hienoviritteisellä tavalla kun päätämme alkaa opetella, ymmärtää, rakastaa ja kunnioittaa naisellisuuttamme sekä luottaa siihen. Tällöin jätämme vanhan raskaan synkkäsävyisen naiseuteen liittyvän energian taaksemme ja siirrymme kokonaan uuden kielen ja kulttuurin pariin – kevyempään, pehmeämpään ja ilmavampaan feminiinisyyteen. Kakkoschakran sakraalialueen luova ja uutta rakentava tila yhdistettynä omaan intentioosi ja kristallien parantavaan värähtelyyn saa aikaan juuri sitä mitä haluat ja päätät. Kristallit eivät toimi maagisesti itsestään, vaan se, mihin kohdistat huomiosi saa sinut toimimaan ja taikoja alkaa tapahtua. Yoniharjoittelu antaa asennemuutokselle konkreettisen tilan. Itse koen, että kristallien kautta saan käyttööni itseni ulkopuolisen, energeettisen voiman, vuosituhansien kerrostumat ja luonnon tarjoaman avun – en ole vain omassa varassani.

Haave siitä, että mahdollisimman moni meistä pääsisi kontaktiin oman autenttisen feminiinisyytensä kanssa on syy, miksi päätin tuoda yonikivet kosmetiikkavalikoimani joukkoon. Näen asiakastyössäni viikoittain, miten monissa eri muodoissa negatiivinen nais- ja omakuva ilmenee. Kuka suree ryppyjään, kuka maksaläiskiään, kuka tavoittelee kahdenkymmenen vuoden takaista peilikuvaansa, kuka taas ei ole koskaan pitänyt itseään rakastettavana. Se, että kauneudenhoito olisi pinnallista, on täyttä puppua – siinä ollaan sydänverellä rakastetuksi tulemisen toiveen äärellä ja keskellä omaa epävarmuutta. Samaan aikaan ollaan äärimmäisen lähellä ratkaisua ja uusien mielikuvien avaimia: itsen rakkaudellinen hoito, pehmeät kauneusrituaalit, omaan kehoon ja omiin tuntemuksiin luottaminen, vastausten hakeminen sisältä – siinä se. Uudenlainen suhde itseen voi olla iltapesun ja -kosteutuksen tai pimppikristallin mitan päässä. Muista kuitenkin että öljypurkki tai kivenmurikka ei yksinään tee mitään, oma intentiosi on avainasemassa.

yoni egg4

Meditatiivinen Yoni crystal -harjoitus
Fyysisten harjoitteiden lisäksi voit käyttää kristalleja osana meditaatioharjoitustasi. Voit tehdä siitä mieleisesi, juuri sellaisen mikä sopii kulloiseenkin tarpeeseesi. Voit istua meditaatioasennossa ja pitää kiveä kädessäsi tai sisälläsi. Tärkeää on, että annat kivelle tehtävän, asetat siihen intention jonka haluat harjoituksessa saavuttaa. Voit kuvitella lataavasi kiven haluamallasi energialla. Se voi olla yksinkertainen ajatus, vaikkapa ”tänään hyvästelen/ jätän pois asian x ja tuon tilalle asian y”; se voi olla halu saada energeettistä voimaa kivestä tai pyyntö antaa sen muuntaa vanhaa ja turhaa vaginan energiaa uudeksi ja ravitsevaksi.

Yoni crystals -harjoittelun avulla voit harjoitella energiatyöskentelyä monilla eri tavoilla ja totuttautua näkemään itsesi toimijana, luojana, joka määrittää ympäristöään sen sijaan, että olisit ulkoisten tapahtumien armoilla ja ainoa mahdollisuutesi olisi reagoida kaikkeen mikä tulee vastaasi. Väitän että suurin osa meistä toimii elämässään reaktiivisesta näkökulmasta aktiivisen toimijan roolin sijaan. Muutos voi alkaa näinkin pienestä asiasta kuin yoniharjoittelusta, mutta jos huomaat vaikutuksen tällä saralla ja alat nähdä elämän uudesta näkökulmasta, se ei voi olla leviämättä laajemmalle.

Kristallin valinta
Voit valita kivesi monella eri tavalla. Voit lukea kuvaukset (täältä, täältä, täältä ja täältä) ja katsoa, mikä niiden perustella tuntuisi sinulle parhaiten kuuluvalta. Yksi tapa on valita ensimmäiseksi kiveksi joko jadekivi tai ruusukvartsi. Nefriittijadea pidetään energeettisesti voimakkaimpana ja puhdistavana kristallina, jota käytettiin muinaisessa Kiinassa kun yoniharjoitus keksittiin. Ruusukvartsi on puolestaan lempeävaikutteisempi ja keskittyy rakkauden energian vahvistamiseen. Nefriittijade on kova kivilaji, mikä on aloittelijan kannalta hyvä seikka – saatat harjoittelun lomassa pudottaa kiven kerran jos toisenkin ennen kuin lihaksisto oppii riittävän tekniikan ja voiman pitää kivi sisällä emättimessä. Nefriittijade johtaa lämpöä tehokkaasti, mikä tarkoittaa, että keho ei joudu käyttämään paljoa energiaa kiven lämmittämiseen. Sen paino on optimaalinen kegel-harjoituksia ajatellen. Lisäksi jaden antama energeettinen vaikutus ei ole aloittelijalle liian hyökkäävä: se on tehokkuudestaan huolimatta hellävarainen ja suojaava, ja vaikka se puhdistaa ja parantaa vanhoja traumoja se ei tee sitä liian nopeasti tai rajusti.

yoni egg5

Perinteisesti taolaisissa harjoituksissa on hyödynnetty kolmea eri kivilaatua – nefriittijadea, ruusukvartsia ja mustaa obsidiaania. Yksi käyttötapa on yhdistää kaikkien kolmen kiven energeettinen voima ja käyttää niitä vaiheittain: harjoittelu aloitetaan tasapainottavalla ja parantavalla jadekivellä, minkä jälkeen siirrytään mustaan obsidiaaniin joka detoksifoi vanhoja, tarpeettomia energioita ja traumoja. Lopuksi siirrytään ruusukvartsin käyttöön, joka täyttää puhdistetun tilan rakkaudellisella energialla.

Kristalleja löytyy monissa eri koko- ja hintakategorioissa. Kun tein omaa tutkimustani kivivalmistajista ja -toimittajista kävi ilmi, että valmistusprosesseissa ja sitä kautta kivien puhtaudessa on isoja eroja. Lähes kaikki kristallit käsitellään ja muotoillaan huonolaatuisilla öljyillä, jotka jäävät osittain huokoiseen kiveen ja saattavat imeytyä kehoosi etenkin limakalvojen kautta. Joskus valmistuksessa käytetään myös väriaineita. Valitsemani kristallit valmistetaan ja muotoillaan täysin ilman öljyjä, vettä käyttäen. Se on toistaiseksi vielä harvinainen valmistusprosessi ja vie huomattavasti pidemmän ajan kuin öljyn käyttö, mikä näkyy hinnassa. Hankit kristallin loppuelämäksesi, joten mieti tässä laatua, puhtautta ja turvallisuutta, älä määrää tai hintaa. Parempi yksi korkealaatuinen kivi kuin kymmenen ö-luokan kristallia.

Tavalliset kegel-kuulat ovat yleensä muovia tai metallia, joita en kumpiakaan haluaisi omille limakalvoilleni. Muovissa saattaa olla mukana muovinpehmentimiä ja hormonihäiritsijöinä tunnettuja ftalaatteja. Metallipallot eivät useinkaan sisällä yhtä ainoaa metallia jolloin et voi tietää minkä kanssa olet kontaktissa, minkä lisäksi ne voivat sisältää terveydelle haitallisia raskasmetalleja. Joskus metallipinnoitteen alla saattaa olla kokonaan toisentyyppistä materiaalia, joka pinnoitteen naarmuuntuessa pääsee kosketuksiin ihon kanssa.

Seuraavat kristallikuvaukset löydät verkkokaupastani kunkin kiven kohdalta. Verkkokaupassa on myös hoito-ohjeet ja ne tapaukset, joissa kiviä ei tulisi käyttää. Kuulostele mikä tuntuisi omimmalta ja lähde kokeilemaan rohkeasti! Aloita muutamalla harjoittelukerralla viikossa ja koeta saada käytöstä päivittäinen tapa. Haparoivakin alku on alku – lähde fiilistelemään uteliaisuudella ja kiinnostuksella!

***

yoni egg6

Nefriittijade: terveys ja elinvoima, menestyminen, yltäkylläisyys, hedelmällisyys. Maadoittaa ja rauhoittaa sekä auttaa muuttamaan negatiivisen energian positiiviseksi. Tasapainottaa tunne-elämää ja antaa ravitsevan tuetuksi tulemisen tunteen. Tasapainottaa vesielementtiä kehossa ja hoitaa tämän vuoksi erityisesti munuaisia ja lisääntymiselimiä. Jade omaa vahvan puhdistavan vaikutuksen ja säteilee suojaa, luottamusta, rakkautta ja harmoniaa. Tätä kiveä käytettiin perinteisessä taolaisessa jadekiviharjoituksessa. Kivi tulee Kanadasta.

Sateenkaariobsidiaani: maadoittaa, suojaa, puhdistaa vanhaa, tarpeetonta, negatiivista ja tukkoista energiaa, parantaa seksuaalisia traumoja ja vammoja lantion ja kohdun alueella sekä poistaa aiempien rakastajien energoita; aktivoi ja stimuloi juurichakraa. Tehostaa intuitiivista näkökykyä ja selvänäköisyyttä. Auttaa päästämään irti asioista, jotka eivät enää palvele kehittymistä ja auttaa muuttamaan tiedostamattomia seikkoja tietoisiksi. Tumman kiven sateenkaarimainen kuvio symboloi keveää, tukea antavaa valoa vaikeimpien ja synkimpien haasteiden kohdalla. Fyysisellä tasolla auttaa vatsan, sisäelimien, lihaskudoksen ja munuaisten toimintaa ja voi auttaa bakteeri- ja virusinfektioiden paranemisessa. Kivi tulee Meksikosta.

Ruusukvartsi: rakkaus ilman ehtoja, myötätunto, rauha, anteeksianto, luottamus ja rakkaus itseä kohtaan. Hälventää ja poistaa muureja ja esteitä jotka estävät meitä tuntemasta, saamasta ja antamasta rakkaudellista energiaa. Auttaa irrottautumaan vihasta, turhautumisesta, kateellisuudesta ja sydänsuruista. Parantaa ja hoitaa sydänchakraa. Auttaa houkuttelemaan romanttisen rakkauden energiaa elämään. Fyysisellä tasolla rauhoittaa kuukautiskipuja sekä keuhko- ja rintakipuja. Kivi tulee Madagaskarilta.

Kuukivikvartsi eli girasolkvartsi: tunteiden voimistaminen ja peilaaminen, kommunikaatiokyvyn parantaminen, tukahdetettujen tunteiden hahmottaminen, sanoittaminen ja ilmaiseminen, luovuuden vahvistaminen. Kuukivi on paras käytettynä henkilökohtaisen energian ylläpitoon. Se voi auttaa vaikeiden aikojen yli ja sen avulla voi luoda rauhallista ja tyyntä omaa tilaa. Kuukivestä saa tukea unimaailman näkyjen avaamiseen ja se sopii hienosti energian tietoiseen suuntaamiseen. Fyysisellä tasolla kuukivi stimuloi ja hoitaa verenkiertoa ja munuaisten toimintaa. Auttaa jatkuvan väsymyksen katkaisemiseen ja aineenvaihdunnan häiriöihin.

Kaksi viimeistä kuvaa Yoni Crystals, muut kirjoittajan

Related Posts

Leave a Comment

Yli 100 euron tilauksiin postikulut veloituksetta! Piilota tämä ilmoitus