Talvi-ihon kosteutus – pehmeä, joustava iho pakkaskaudellakin

Tämän jutun ingressi on julkaistu vuosi sitten blogissani. Tuotesuositukset on päivitetty ja joukosta löytyy monta uutta ihanuutta. 

Talvi-iho ja korputtuminen – ei välttämätön kombo. Kutinasta, kiristelystä tai punaisista läiskistä ei todellakaan tarvitse kärsiä, ei edes paukkupakkasilla. Monta kertaa puheilleni tulee asiakas, joka valittelee ettei mikään auta krakleeraavan saharaiseen ihoon – kaikki keinot on kokeiltu eikä helpotusta löydy. Usein seuraavan käynnin yhteydessä hän toteaa että ongelmaa ei enää ole tai että se on helpottunut merkittävästi.

Pohjoinen ilmastomme asettaa melkoiset haasteet iholle, etenkin talviaikaan, mutta onneksi kuivan hipiän hoitoon on olemassa loistavia ratkaisuja. Laadukas luonnonkosmetiikka, tuotteiden kerrostaminen ja ammattilaiselta neuvojen pyytäminen on tässä yhtälössä voittajakokokonaisuus.

talvi

Kosteuttaviin tuotteisiin satsaaminen ei ole ainoastaan kuivan ja herkän ihon talvifokus. Jos iho oireilee yllättävällä näppyilyllä ja finnejä puskee tavallista enemmän, voi se yllättäen olla tapa jolla iho reagoi kuivempaan ilmanalaan. Jokainen iho erittää rasvaa, osa enemmän, osa vähemmän. Kun ihon pinta kuivaa sen hengittävyys ja toimivuus heikentyvät, mikä voi saada huokoset tukkeutumaan. Jäädessään pintakuivan, mahdollisesti kiristelevän kalvon alle tali ei pääse levittymään iholle normaalisti ja sangen usein se näyttäytyy mustapäinä, tukkeumina tai mojovina finneinä. Sopiva lisäkosteutus ratkaisee harmin usein nopsasti ja siististi.

Lyhyt oppimäärä kuivan ihon kosteuttamiseksi on seuraava: puhdistus hoidetaan puhdistusvoiteella tai -balmilla joka huuhtelun sijaan pyyhitään pois kostealla liinalla. Jos et osaa kuvitella puhdistusta ilman huuhtelua, valitaan emulgoituva öljy tai puhdistusvoide, joka ei riisu iholta sen omaa lipidikalvoa. Kasvovedeksi valitaan alkoholiton, rauhoittava kasvovesi, jonka päälle voidaan kerrostaa kosteustuotteet jopa neljässä eri muodossa: kosteuttava seerumi antaa iholle vesimäistä kosteutta, kasvoöljy puolestaan rasvamaista, täyteläistä ravintoa. Voide sulkee kosteuden iholle ja pitää ihon pehmeänä. Halutessaan kosteutuksen voi viimeistellä laittamalla neljäntenä steppinä voiteen päälle balmin. Kosteuttavat naamiot pari kolme kertaa viikossa ja hellävarainen, kuolleen solukon poistava kuorinta hiukan harvemmin – voilá.

***

PUHDISTUS

kosteusblogaus1

Poispyyhittävät tuotteet

 • May Lindstromin Pendulum potion -puhdistusöljy on uusin tulokas öljyputsareiden saralla. Paksuhko savusaunan tuoksuinen puhdistusöljy sallii pitkän hieronnan ja on antibakteerisuutensa ja tulehduksia alentavan vaikutuksensa vuoksi mahtava etenkin herkälle ja epäpuhtauteen taipuvalle iholle.
 • de Mamielin Restorative cleansing balm on paksua balmia joka sopii herkälle ja kuivalle iholle kuin unelma. Tuote on todella riittoisaa, sillä koostumuksensa vuoksi sitä ei tarvita paljoa kerralla. Hunajaisen sitruksinen tuoksu freesaa. Balmia voi käyttää myös kosteuttavana öljymäisenä naamiona pari kertaa viikossa.
 • May Lindstromin Honey mud on saven ja hunajan liitto, jota ei koostumuksensa puolesta voi verrata mihinkään toiseen tuotteeseen. Pieni nokare tätä tuotetta leviää kosteissa käsissä ohueksi saveksi ja poistaa tiukankin meikin todella helposti. Tämä tuote ei ole lainkaan öljymäinen ja koska raaka-aineet toimivat talintuotantoa tasapainottavasti, on tämä monen akneen taipuvaisen asiakkaani suosikki. Yhtä lailla herkkä- ja kuivaihoiset nauttivat sen hoitavasta ja ihon lipidikalvoa suojelevasta vaikutuksesta. Honey mud on lisäksi loistava naamio jota voi käyttää kenkkuilevaa ihoa tasapainottamaan ja tuomaan iholle kirkkautta ja kosteutta.

kosteusblogaus2

Poishuuhdeltavat tuotteet

 • de Mamielin puhdistusöljy on puhdasta nautintoa. Tuoksu on taivaallinen ja hyvin huuhtoutuva öljy ei jätä iholle raskasta tunnetta. Öljy on kevyehkö mikä tarkoittaa, että nopsan iltapesun ystävä tykästyy tähän eniten – pitkää puhdistushierontaa tämä tuote ei kestä.
 • In Fioren puhdistusduo sisältää öljyn ja maidon. Nämä kaksi muodostavat kulttimaineeseen nousseen 4-2-4-puhdistusmetodin, joka jättää iholle sen ihanan kasvohoidon jälkeisen pehmeän tunteen. Hiero ensin puhdistusöljyä hartaudella ihoon, levitä suoraan sen päälle puhdistusmaito joka emulgoi öljyn ja huuhtele koko komeus ensin lämpimällä, sitten viileällä vedellä. Iltarutiini vie normaalia pidemmän ajan, suositusta noudatettaessa 10 minuuttia, mutta palkitsee tekijänsä täyteläisellä ja hoidetulla hipiällä.
 • Patykan uudistunut puhdistusöljy on pehmeä ja silkkinen ja hinta-laatusuhteeltaan loistava. Yksin, ilman vaahtomaista kakkososaansa käytettynä, tämä huuhtoutuva öljy tekee iltaputsauksesta helppoa, hellävaraista ja tehokasta.
 • Comfort Zonen -brändin Sacred nature -linjan puhdistusmaito on kuin täyteläistä, tuhtia voidetta, ja on lunastanut paikkansa monen kuivaihoisen vakioputsarina ympäri vuoden. Tämän tuotteen voit joko huuhtoa tai pyyhkiä kostealla liinalla. Poikkeuksellisesti pois huuhteleminen jättää iholle pyyhkimistä täyteläisemmän, jo itsessään kosteutetun fiiliksen. Kasvoliinalla pyyhittäessä samanlaista täyteläistä pintaa ei jää ja puhdistus tapahtuu tehokkaammin, mutta ihon kuivumista ei tarvitse pelätä.

kosteusblogaus3

KASVOVESI

 • May Lindstromin Jasmine garden on alkoholittomien kasvovesien kuningatar. Se hoitaa ja tasapainottaa ihoa ja on kiinnostava yhdistelmä rauhoittavaa, myös herkkäihoisille sopivaa hoitoa, mutta korkean aktiiviainepitoisuudensa vuoksi se toimii kuin kosteuttava ja kirkastava ohut seerumi. Hentoinen sumumainen spray saa aikaan sen, että tuotetta kuluu käytössä todella pieni määrä. Huumaava kukkainen tuoksu koukuttaa monet niin, että vaihtaminen voi tuntua mahdottomalta ajatukselta.
 • de Mamielin kasvovesi jättää samankaltaisen fiiliksen kuin Jasmine garden vaikka raaka-aineet ovat hyvin erilaiset ja hintalappu huokeampi. Iso peukku – talvi-iho tykkää!
 • Patykan kasvovesi jakaa mielipiteitä. Se jättää tässä esitellystä kolmikosta ainoana iholle jännän pinnan, joka joidenkin mielestä tuntuu kalvomaiselta ja kurjalta, joidenkin mielestä suojaavalta ja kosteuttavalta hunnulta. Jos olet kuivaihoinen saatat suurella todennäköisyydellä tykästyä tunteeseen. Jos taas kärsit tukkeumista ja öljyisyydesetä suosittelen jättämään tämän hyllyyn.

kosteusblogaus4

SEERUMI

 • Kypriksen Antioksidant dew on ohuesta koostumuksestaan huolimatta todella pitkäkestoista kosteutta tarjoava seerumi. Maitomainen tuote imeytyy nopeasti jättäen iholle satiinimaisen ihanan pinnan, ja tätä seuraavat kosteuttajat (öljy ja / tai voide) imeytyvät seerumin ansiosta vielä pykälän verran syvemmälle ihoon. Hinta-laatusuhde on mahtava. Voit käyttää seerumia myös silmänympäryksille!
 • de Mamielin antioksidanttiseerumi on täyteläisempi versio Kypriksen serkustaan. Miellän tämän edellämainittua vielä piirun verran kosteuttavampana talviversiona joka sopii kaikille ihotyypeille rasvaisesta kuivaan. Jos olet Antioksidant dew’n fani niin anna de Mamielin tarjota vielä hitusen verran enemmän kosteutta pakkaskuukausiksi.
 • Patykan antioksidanttiseerumi on ohuen voiteen tuntoinen ja antioksidanttiseerumeista selkeästi paksuin vaihtoehto. Miellän että kosteutuskyky jää hiukan alemmas kuin Kypriksen ja de Mamielin seerumeilla, mutta Patyka-fanit varmasti innostuvat tästä tuotteesta. Toimii parhaiten voiteen kanssa, öljyn imeytyminen tämän läpi on hiukan hankalampaa.
 • Patykan herkän ihon puuvilla-lootusserumi on ohut ja geelimäinen tuote. Se jättää ihon pehmeäksi, ei yhtään kiristäväksi kuten geelimäiset tuotteet usein pakkaavat tekemään. Edullinen ja toimiva tuote sopii kaikille peruskosteutusta kaipaaville.

kosteusblogaus5

KASVOÖLJY

 • Kasvoöljyjen kosteuttavimmat vaihtoehdot tarjoaa Kypris. En edelleenkään täysin ymmärrä kuinka on mahdollista yhdistää näin loistavan helppo imeytyvyys ja täyteläinen, paksu koostumus, sillä yleensä tuhti öljy jättää ihon tunkkaiseksi ja kosteuttaa sitä ainoastaan pinnasta. Syväkosteuttavasta perusominaisuudesta kertoo se, että Kypriksen kanssa vähemmän kuivikset saattavat pystyä ohittamaan voiteen käytön kokonaan – näin on tapahtunut muun muassa allekirjoittaneelle. Öljystä löytyy kolme eri versiota: elixir I on napakoittavin ja ikääntymistä ennaltaehkäisevin vaihtoehto, elixir II tasapainottaa kiukkuilevaa ja epäpuhdasta ihoa ja elixir III on herkän ihon tai raskaus- ja imetysajan pehmeä hoitaja.
 • Vintner’s daughterin ohut öljy kosteuttaa ihoa syvältä ja toimii multitaskaajana ongelmaiselle ja kirkkautta kaipaavalle iholle. Jos ihosi on taipuvainen tukkoisuuteen, näppyihin ja maksaläiskiin, kannattaa koettaa tätä tehotuotetta. Se ei ole saanut kulttimainettaan turhaan.
 • May Lindstromin Youth dew on täyteläinen ja ihoa napakoittava öljy, joka sopii tasapainotusta ja kosteutta kaipaavalle. Ohuen öljyn ystävälle tämä saattaa olla liian tuhtia tavaraa, mutta pintakuiva tukkeutumiseen sekaiho tulee todennäköisesti rakastamaan tätä. Ihana maadoittavan multamainen maan tuoksu huumaa kuten Mayn tuotteet aina tekevät.
 • Rms Beautyn Beauty oil on monen ehdoton lempituote. Paksuhko koostumus vertautuu Kypriksen öljyhin ja on loistava vaihtoehto edullisemmasta kategoriasta juuri talvikäyttöön. Vahvahko tuoksu kannattaa nuuhkutella ennen ostopäätöstä.
 • In Fioren kolme öljyä, Nourrit, Calme ja Pur, vastaavat kukin omiin vaikutusalueisiinsa. Nourrit on loistava vaihtoehto napakoittamista ja kiinteytystä kaipaavalle aikuiselle iholle, siinä missä Calme rauhoittaa ja tasoittaa punoittavaa ja herkkää ihoa. In Fioren öljyjen koostumukset ovat Vintnermäisen ohuet.
 • de Mamielin kausiöljy on suunniteltu vastaamaan juuri meneillään olevan vuodenajan tarpeisiin. Vuoden loppuun saakka tarjolla oleva syysöljy on ohuesta koostumuksestaan huolimatta kosteuden loistavasti ihoon sitova kosteuttaja, joka jättää ihon hengittäväksi ja eloisaksi. Jos vierastat ajatusta paksusta öljystä mutta ihosi kaipaa ravintoa on tämä yksi parhaista vaihtoehdoista.
 • Yllättävänä lisäbuustina vinkkaan kokeilemaan Sukin Body balm -vahaa kasvoöljyn yhteydessä. Älä anna tämän tökötin nimen hämätä: aiempi titteli, Butter healing salve, on osuvampi ja välittää paremmin fiiliksen tuotteen monikäyttöisyydestä. Miellän tämän Elisabeth Ardenin 8 hour creamin luomusisareksi: voit käyttää tätä päästä varpaisiin sekä kasvoista kantapäihin. Ensilevittämältä paksulta vahalta tuntuva tiukka balmi pehmenee ihon lämmöstä ja levittyy iholle nätisti jättämättä sitä öljyiseksi. Erityisen hyvin tämä levittyy ja sekoittuu kasvo- tai vartaloöljyn sekaan. Se auttaa muodostamaan iholle hengittävän, huomaamattoman suojakerroksen, jolloin kosteus pysyy iholla paremmin. Monen mielestä tämä on paras huulirasva koskaan!

kosteusblogaus7

KASVOVOIDE

 • Tuhtien talvivoiteiden ehdottomat ykköset ovat Sacred naturen päivä– ja yövoide. En tunne yhtään kreemiä joka voittaisi näiden kosteutuskyvyn. Täyteläinen, paksu koostumus imeytyy nopeasti mutta ei jätä paksua, rasvaista pintaa iholle. Kiinnostavaa on se, että Sacredin voiteita käyttävät sekä pintakuivat akneihoiset että korppukuivat atoopikot – eri käyttömäärät tekevät loppufiiliksistä hyvin erilaisen.
 • In Fioren voide on ohut ja jättää iholle ensin hiukan öljymäisen tunteen. On ihmeellistä, miten näin ohut tuote voi kosteuttaa niin mahtavasti. Voide on todella napakoittava ja tehokas, ei pelkästään kosteuttava, ja sopii niille jotka vierastavat voiteiden käyttöä ja haluaisivat pysytellä pelkissä seerumeissa ja öljyissä. Tuoksu on pehmeän houkuttelevan mystinen. Jos luksusta voisi purkittaa, se löytyisi tästä voidepurkista. Hintalappu perustelee itsensä tuotteen raaka-aineilla ja laajakirjoisella vaikutuksella.
 • Patykan anti-age -linjan paksumpi voide on pelastanut monen syksyn tultua korputtuneen ihon. Koostumuksessa on jotakin samaa kuin Sacred naturen voiteissa – täyteläinen ja paksu tuote imeytyy ihanasti ja jättää ihon ravituksi.

kosteusblogaus6

KOSTEUSBALMI

 • May Lindstromin Blue cocoon on aina listalla, kun valitaan kosmetiikkamaailman ihanimpia öljyjä. Taivaallisen tuoksuinen balmi kosteuttaa jättäen ihon hiukan mattamaiseksi ja hellii etenkin herkkää ja kuivaa ihoa. Tukkeutuvan ihon omaavien kannattaa testata tuotetta ensiksi, sillä kaikille näppyyntyväherkille ihoille tämä ei sovi. Voit käyttää Blue cocoonia joko öljyn asemasta, öljyn päällä tai neljäntenä steppinä voiteen päällä.
 • In Fioren balmi on yksinkertaisesti mahtava. Se jättää öljymäisemmän ja rasvaisemman ensifiiliksen kuin Blue cocoon mutta imeytyy hetken päästä ihoon hyvin. Myös näpyistä ja tukkeumista kärsivät voivat huoletta ottaa tämän tuotteen käyttöönsä, sillä tuhtiudestaan huolimatta se ei tuki ihoa lainkaan. Ihosta tulee kosteutettu ja terve ja pintakuivuus saa kyytiä. Itse kerrostan tämän seerumin ja öljyn päälle iltaisin. In Fioren balmi on hinta-laatusuhteeltaan käsittämättömän hyvä, sillä 50 ml tuote maksaa saman kuin monessa tuotteen puolet pienempi versio maksaisi.

kosteusblogaus8

KUORINTA-AINE
Superkuivalle iholle ei kannata tehdä liian rankkoja kuorintoja, mutta kuollutta solukkoa pitäisi saada poistettua jotta kosteutustuotteiden aktiiviaineet pääsevät imeytymään iholle mahdollisimman tehokkaasti.

 • Sacred naturen gommage -kuorinta on äärettömän pehmeä- ja pyöreärakeinen, ja tuotteen paksu koostumus mahdollistaa sen käytön kuorintanaamiona. Tällöin naamiopohja saa kosteuttaa iholla varttitunnin verran ennen kuin tuote pyöritellään ja huuhdellaan. Tämä on myös laiskurin helppo versio – yhdessä tuotteessa yhdistyvät kaksi eri toimintoa. Lisäksi litrahinta on naurettavan pieni, sillä tämä tuote on tarkoitettu alun perin kasvoille ja vartalolle. Normaalisti kuorinta-aineet tulevat kasvovoiteen kokoisessa 50 ml:n purkissa, mutta Sacredin gommage on pakattu 200 ml:n tuubiin ja hinta jää silti pakkausten hintaa vertaillessa halvemmaksi kuin muiden edustamieni brändien kohdalla.
 • Kypriksen Glow philtre -kuorintanaamio on rakeeton. Granaattiomenan entsyymit pehmittävät ihoa hellästi ja irrottavat kuollutta solukkoa maltillisesti. Tämä on rakeetonta hedelmähappokuorintaa pehmeämpi ja kosteuttavampi vaihtoehto. Herkkäihoinen sisareni oli ensimmäinen koekaniinini tälle maskille – lopputuloksena oli heleä ja tasainen, täysin punoittamaton iho. Toisin kuin monissa muissa kuivan ja herkän ihon tuotteiden kohdalla tämä myös napakoittaa ja kiinteyttää ihoa.
 • de Mamielin kuorintajauhe on käytännössä lähes rakeeton, tahnamainen kuorinta, jonka raakasuklainen tuoksu ihastuttaa joka kerralla. Tuote uudistaa ja heleyttää pehmeästi ja toimii rauhoittavana, anti-agetyyppisenä savinaamiona, joka ei kuivata ihoa lainkaan.

kosteusblogaus9

KASVONAAMIO

 • May Lindstromin Honey mud on tasapainottava, rauhoittava ja kirkastava. Voit ohentaa sen kevyesti vedellä ja pitää iholla vaikuttamassa vartista useisiin tunteihin. Raakahunajan entsymaattisuus rauhoittaa ja freesaa ihoa, mutta ennen kaikkea ravitsee ja kosteuttaa. Naamiopohjassa on myös savea joka tasoittaa ja kirkastaa hiukan epäpuhtaaseenkin taipuvaa ihoa.
 • de Mamielin Restorative cleansing balm on naamiokäytössä ravitseva, kosteuttava ja hoitava öljybalmi. Toimii parhaiten kuivalle ja herkälle iholle, satunnaisesti käytettynä myös rasvoittuvalle ja tukkeutuvalle iholle.
 • Lazy lady -vaihtoehto on Patykan kosteusnaamio, jonka voi halutessaan jättää vaikuttamaan koko yöksi yövoiteen tavoin. Tällöin ei tarvitse välittää vaikutusajoista, poisputsailuista tai loppukosteutuksista. Voidemainen naamio kosteuttaa ja napaikoittaa.

kosteusblogaus10

VARTALO
Myös vartalo kiittää ylimääräisestä kosteutuksesta. Luonnollinen suihkugeeli on must, sillä lähes kaikissa muissa paitsi ekokroppaputsareissa on vaahtoavana aineena ihoa kuivattavaa sodium laureth sulfatea. Sacred naturen Body cleansing oil on kosteuttavin ja pehmein vartalon puhdistustuote koskaan. Saman sarjan Body butter on megapaksu ja täyteläinen voide ja erottautuu selvästi edukseen synteettisistä vartalovoiserkuistaan. Kypriksen Body elixir -öljy peittoaa kaikkien muiden sarjojen vartaloöljyt kosteuttavuudellaan. Vaikka hinta voi ostohetkellä kirpaista, palkitsee tuotteen riittoisuus pitkällä käyttöiällä. Ihania vartalöljyjä löytyy myös Sacrd naturelta ja de Mamielin Salvation body oil on huikea.

kosteusblogaus11

HIUKSET
Jos hiukset pakkaavat olemaan kuivaa olkea talven syventyessä kannattaa niitä hemmotella Rahuan hiusnaamiolla. Vartin vaikutusaika parin viikon välein palkitsee pehmeällä, napakalla syväkosteutuksella ilman, että hiukset lässähtävät ryhdittömiksi. Sähköistyvän lentävä kuontalo saa kosteutuessaan kimmoisuutta ja joustavuutta. Myös Rahuan hoitoaineet ovat mahtavat – näitä voit käyttää normaalin hoitoaineen lisäksi kuiviin hiuksiin antamaan kosteutta latvoihin ja tuomaan hiuksiin kevyttä muotoiluvaikutusta ja erottelevuutta.

Tapetti taustalla Botany banana, www.photowall.fi

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yli 100 euron tilauksiin postikulut veloituksetta! Piilota tämä ilmoitus