Hoitolan uudet tuulet – muutto Fleminginkatu kakkosesta kasiin on valmis!

Viikko syyslomaa a.k.a hoitolan muuttoa takana ja kas, valmista näyttää olevan (okei, muutamat koukut ruuvaamatta, niinhän se aina menee). Uusi hoitola löytyy samalta kadulta ja samasta korttelista kuin edellinenkin, jossa viihdyin yli neljä vuotta. Flemari kahden toimipiste on vaihtunut Flemari 8:aan – tervetuloa piipahtamaan ja tutustumaan uusiin tiloihin!

Uusi hoitotila on kolmas, jossa työskentelen yrittäjänä. Ensimmäinen ehti olla Mustion linnan tuntumassa puolisen vuotta kunnes henkilökohtaisen elämän myllerrys siirsi minut maaseutuasujasta töölöläiseksi.

kyltti4

Siinä yhteydessä, hiukan yllättäen, roudasin kamppeeni Noora Shinglerin työhuoneen neuvottelutilaan ja muutin sen pieneksi luomukosmetiikkaluolakseni. Aloitin Flemarilla osa-aikaisena yrittäjänä ja kävin kerran viikossa laivalla konsulenttina myymässä ei-niin-luomua kosmetiikkaa, ja kun siivet alkoivat kantaa omassa mestassa reilun puolen vuoden päästä (ja sain yt-neuvotteluissa potkut, heh), päädyin päätoimiseksi hoitojen tekijäksi. Tämä on hauska esimerkki elämän pienistä työntelyistä silloin kun ei uskaltaisi vielä itse hypätä vapaaseen pudotukseen: murehdin pärjäisinkö ilman oheistyön palkkaturvaa mutta kas, kun aikoja oli mahdollista antaa varattavaksi enemmän, alkoi kalenteri täyttyä rivakasti. Iso kiitos tästä kuuluu varmasti myös Nooralle: hän nosti blogissaan hoitolaani esille ja lisäsi tunnettavuuttani melkoisesti.

flemari 2

 

Tuotevalikoimani on laajentunut vuosien varrella melkoisesti: alkuun hyllystäni löytyivät ainoastaan Sukin, Patykan ja Sacred naturen tuotteet. Uusien sarjojen, kuten May Lindstromin, Vintner’s daughterin, Kypriksen, In Fioren ja de Mamielin myötä fokus on siirtynyt premium-ekokosmetiikan suuntaan ja täyden kalenterin vuoksi olen keskittänyt hoidot asiakkaille, jotka hankkivat tuotteensa kauttani. Lähes kaikki hoitoasiakkaani ovatkin kanttiksiani ja on mahtava fiilis katsoa kalenteria aamuisin ja iloita siitä, että näkee ihania rakkaita tyyppejä ja että jatkuvuuden vuoksi työ kantaa pitkäjänteistä hedelmää suoraan asiakkaiden ihoilla ja olossa.

Koska lähes kaikki uudet sarjani ovat sellaisia, joita ei Suomessa ne lanseeratessani ole löytynyt muilta, perustin verkkokaupan jo Helsingin urani alkumetreillä. Kiitos teille, jotka jaksoitte äärettömän epäkäytännöllistä kauppaviritelmääni parin ensimmäisen vuoden ajan – nyt ostokokemus on Hanna Stoltin tekemien kauniiden ja hyvin toimivien sivujen ansiosta paljon helpompi. Postitan itse jokaikisen paketin. Koska yhden naisen yritykseni toiminta on pienimuotoista pystyn kustomoimaan paketit hiukan perustasoa kauniimmiksi – pieni käsinkirjoitettu kortti ja silkkipaperikääre tekevät ostosten avaamisesta juhlaa.

 

ajatelmakortit

Miksi muutin uusiin tiloihin? Viihdyin edellisellä hoitolallani äärettömän hyvin eikä pois ollut mikään pakko päästä. Kommuunityöhuoneella oli aina juttuseuraa ja kanssatyöhuonelaisten omat persoonat toivat yhteiseen fiilispottiin omat ihanat sävynsä. Uskon kuitenkin siihen, että jos jokin asia alkaa kutkutella ja houkutella, kannattaa siihen reagoida. Alkuvuodesta huomasin selaavani vuokrattavia liiketiloja ja leikitteleväni kokonaan oman paikan perustamisella. Kun nykyisessä tilassa ennen remonttia toiminut ompelijatuttuni ilmoitti, ettei palaisi remontin jälkeen vanhaan tilaansa, tiesin sen olevan vapaana – ja pian allekirjoitettiinkin jo vuokrasoppareita.

Sisustuksen suunnittelin itse. Halusin tilasta helposti lähestyttävän ja rennon, en liian fiinin – mutta silti laadukkaan ja tyylikkään. Koen että tavoite saavutettiin uuden tilan ensimmäisenä shoppi-iltana kun yksi asiakas istahti lattialle ja sanoi että olo on sen verran kotoisa ja pehmeä että lattiapaikka on paras vaihtoehto. Niin kotonani järjestettävissä juhlissanikin kaikki istuvat!

tapetti

Sisustus alkoi tapetista. Olin kuolaillut Photowallin sivuilla olevaa Botany banana -tapettia ja vaikka moni ystäväni torppasi kuosin liian villinä, päätin, että liiketilaan jos mihin se sopii. Se ei voisi näyttää kivemmalta – olen tosi tosi tyytyväinen! Tapetti tuli Photowallin sponsoroimana ja voin tosi aidosti ylistää tätä ruotsalaista tapettivalmistajaa: syötät ohjelmaan tapetoitavan tilan mitat, teet tilauksen ja parin päivän kuluttua rullat odottavat sinua postissa. Jopa vuotien leikkauskohdat on merkitty valmiiksi. Liisteri seinään, paperi sen päälle ja homma on valmis! Edellisenkin työhuoneen muraalia muistuttava tapetti oli samaisesta mestasta. Tapetit ovat ekologisia ja valikoima on hurjan laaja. Siitä vaan kodin transformaatiota suunnittelemaan!

hoitola2

Bongailin huonekaluja monesta kivasta paikasta ja erityisesti muutamia nostan mielelläni esille: Unik Uleåborgin vintageverkkokauppa oli aarreaitta ja vaikka asiointi tapahtui verkkokaupassa, oli palvelu erinomaista ja ihmisläheistä. Kotiutin sieltä konjakinvärisen sohvan ja nojatuolin. Roomagen verkkokauppa on ollut luottopaikka kotini huonekaluaarteiden suhteen ja löysinkin Kimmolta myyntitilaan ihanan vanhan industrialhenkisen lampun. Kotiinkuljetus ja asennus hoituivat helposti, luksusta! Finnish design shop oli spontaanin sisustajan pelastus – isojakin juttuja sai lyhyellä varoajalla. Cilla’sista löytyi kauniita pesuaineita ja pienenä yllärinä sohvapöytä, joka oli yllättäen vaikein esine löytää. Syväsen kukasta Porthaninkadulta roudasin massiivisia kukkasäkkejä ja Outin ansiosta viidakko löytyy hoitolalta kolmiulotteisena, ei pelkästään tapetista. Katsotaan kuinka kauan, en tunnetusti ole mikään viherpeukalo.

hoitola4

Uudelta hoitolalta löytyy lisäksi yksi mieluisa bonus: naapuriini tulee muuttamaan hoitola Luz, jonka omistajalla Jennyllä olen käynyt hieronnassa vajaan vuoden. Hänen hoidoissaan yhdistyvät hyvät, ongelmakohdat löytävät näpit, energeettinen syvävaikutteinen tukoksien availu (tunnen tämän aina sormenpäissäni heijastevärinänä), kiintoisat kiinalaisen lääketieteen ekstrajutut kuten gua sha -rapsuttelu ja kuivakuppaus sekä tarkkanäköiset kysymykset, jotka saavat kuin huomaamatta omat ajatukset kulkeutumaan kipeiden lihasten ja jäykkyyksien emotionaalisille pohjajuurille. Voin lämpimästi suositella Jennyn palveluita!

Arki on tällä viikolla alkanut ja varsinainen uuden hoitolan sisäänajo starttaa. Koehoidot on jo tehty, perushommat rullaavat hyvin, mutta tulevat päivät, viikot ja kuukaudet antavat lihan luiden ympärille, kuvainnollisesti. Tervetuloa shopille ja hoitoihin – tehdään uudesta paikasta kotoisa ja lämmin mesta!

Liinun-w2400-13 (2)

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yli 100 euron tilauksiin postikulut veloituksetta! Piilota tämä ilmoitus