Mitä kosmetologin kylppäristä löytyy?

Minulta kysytään usein mitä kosmetiikkaa käytän omalle hipiälleni, kaikki sarjojeni purkit kun ovat käden ulottuvilla. Juttua kirjoittamaan alkaessani ajattelin että hah, tästä tulee hauskaa – eihän kylppärin kaapissani ole kuin muutama hassu putilo – näin yksinkertaisesti sitä elellään! Näköjään niitä on muutama enemmän kuin ajattelin – silti tietty simppeli askeettisuus siellä vallitsee jos vertaan  itseäni moniin Instagramissa seuraamiini ekokosmetiikkafriikkeihin. Saan pieniä ahdistuksenomaisia sydämentykytyksiä siitä että jotkut omistavat lähemmäs kymmenen eri kasvoöljyä, parikymmentä seerumia, voiteita, naamioita, putsareita, mitäkaikkia. Niitä ei millään voi ehtiä käyttää loppuun niin että tuotteet pysyvät tuoreena. Lisäksi enemmän ei ole enemmän – ison arsenaalin omistaminen ei tee ihmistä kymmenin verroin onnellisemmaksi perusrutiiniin verrattuna. Vähemmän kamaa, enemmän laatua ja tarkkaan mietittyjä valintoja. Siitä koostuu hyvä setti.

Putsarit

kulp puts

Aamuisin puhdistan ihoni Kypriksen Cleanser concentratella. Rakastan sen raikasta ja puhdasta tuoksua – tämän kanssa tuntuu että aamu alkaa hyvin. Eräs asiakas sanoi, että kalifornialaiset vessat tuoksuvat tältä. Niissä voisin hengata! Aamuisin haluan huuhdella kasvoni ja Kypriksen puhdistusmaidon kanssa se onnistuu ilman, että iho tuntuisi kuivalta. Jos teen viikonloppureissun lähtee Kypris mukaani – sen verran pieneen tilaan se mahtuu.

Illalla tykkään tehdä puhdistuksen pidemmän kaavan kautta. Ehkäpä viisi iltaa seitsemästä fiilistelen In Fioren puhdistuskaksikon, Lustran ja Treaten, kanssa, ja panostan pidempään rituaaliin. Lustra-puhdistusöljyllä hieroskelen ihoa muutaman minuutin (sarjan antama tavoitesuositus on neljä minuuttia), otan muutaman pumppauksen Treate-puhdistusmaitoa ja hieron minuutin pari lisää, ja huuhtelen rauhassa lämpimällä ja viileällä vedellä. Tämän jälkeen tuntuu kuin olisi käynyt kasvohoidossa (uskallanpa väittää, että lopputulos voi olla parempi kuin keskinkertaisen kasvohoidon tulokset!). Jos laiskottaa, teen hieronnat ja huuhtelut lyhkäisinä tai teen putsauksen aamuputsarillani, Kypriksen Cleanser concentratella, tai naamiopuolella enemmän käyttämälläni May Lindstromin Honey mudilla.

Kasvovetenä ikuisuussuosikkini on May Lindstromin Jasmine garden. Se tuoksu. Ja vaikutukset. Ja tuoksu. Muutama suihkaus varmasti riittäisi, mutta saatan pumppailla viisi kuusi kertaa ja nautiskella pehmeästä raikkaasta pisaroinnista. Ihan kroppatuoksuna en tätä sentään raski käyttää, kuten May suosittelee. Seerumit ja öljyt imeytyvät Jasmine gardenin jälkeen ihoon ihanasti.

Seerumit

kulp serum

Aamulla boostaan ihon käyntiin In Fioren Complexe de fleur -seerumilla, jonka ehdin jo somessa julistaa ikääntymisangstinpoistoseerumiksi. Tätä voisi toki käyttää aamuin illoinkin, mutta koen, että se toimii minulla paremmin kerran päivässä käytettynä – tämä tuote on nimittäin tehokasta kamaa. Seerumi hujahtaa ihoon suit sait ja jättää ihon tosi virkistyneeksi ja napakaksi. Sukumme naisilla on taipumusta siihen, että leukaperät ja suupielet lähtevät roikahtamaan jossain vaiheessa ja olin jo havaitsevinani samoja merkkejä omassa hipiässäni, mutta Complexe de fleurin löydettyäni eivät nämä murheet enää (tai toistaiseksi, heh) vaivaa.

Illalla käytän Kypriksen seerumitrion joko kokonaisuudessaan tai jos iho tuntuu tasapainoiselta, Clearing serumin skipaten. Laitan seerumit aina suoraan kasvoveden päälle enkä sekoita niitä kasvoöljyyn vaikka Kypris niin neuvookin tekemään. Antioksidant dew kosteuttaa, kirkastaa ja heleyttää ja jättää ihon niin silkkiseksi kuin olla voi. Moonlight catalyst -yöseerumi kuorii kevyesti ja on avainasemassa pienten tukkeumien synnyn ehkäisemisessä. Jos tulehtuneempia näppyjä meinaa syystä tai toisesta puskea niin jo aiemmin mainittu Clearing serum nitistää ne mukavasti.

Kosteutus

kulp kost

Vintner’s daughterin öljy – well, what can I say. Minulle tämä on juuri nyt se oikea. Tuntuu että se pitää ihon hengittävänä, napakkana, kirkkaana ja yksinkertaisesti toimivana. Näitä on mennyt muutamakin pullo peräkkäin, rinnalla on tosin ollut ihana de Mamielin kesäöljy noin joka toisena iltana, joten ounastelen että seuraava saattaa olla jo Kypriksen Healing bouquetia , de Mamielin kausiöljyä tai May Lindstromin Youth dew’tä – mutta katsotaan. Toistaiseksi nautin ja henkäisen syvään jokaikinen kerta kun otan Vintnerin taikatippoja kämmenelleni ja painelen ne ihooni.

Öljyn päälle sipaisen pumppauksen verran de Mamielin Exhale -voidetta, joka sisältää spf 30 aurinkosuojan (kuvassa pienessä purkissa ilman logoja). Öljyjen makuun päästyäni olen jättänyt voiteet niin vähälle kuin voin, mutta tätä oikeasti haluan käyttää, en pelkästään spf-kertoimen vuoksi vaan siksi että se tuntuu hyvältä ja iho jää hengittäväksi, ei klähmäiseksi. Toista spf-kertoimen omaavaa tuotetta, Kypriksen Heliotropicia, käytän päivän mittaan pitämään aurinkosuojaa yllä ja riittävällä tasolla. Pieni nokare, lämmitys käsien välissä niin että voide muuttuu valkoisesta läpikuultavaksi ja pat pat, taputtelu vaikkapa meikin päälle – iho ei tunnu rasvaiselta vaan kuultavalta, vähän kuin olisit levittänyt siihen pienen kerroksen Rms:n valovoidetta.

Talvesta riippuu, saanko nautiskella iisillä seerumi plus öljy -rutiinillani vai täytyykö lisäkosteuttajaksi ottaa syväkosteuttavampi voide. Tällöin käännyn In Fioren Creme de fleurin puoleen, joka on ohut mutta ah minkä fiiliksen se antaakaan! Tätä ei voi oikein kuvailla, olo menee samaan kategoriaan kuin jo aiemmin mainitsemani In Fioren seerumin kanssa. Ei halvin, mutta paras.

Naamiot ja kuorinnat

kulp mask

Naamiot ovat ainoa tuoteryhmä, jossa tykkään että hyllystä löytyy useampia eri tuotteita ja sarjoja fiiliksen mukaan valittaviksi. Teen kuorinnan pari kolme kertaa viikossa ja maskin kahdesti viikossa – näiden kanssa saan toppuutella itseäni etten hinkkaisi ihoa jatkuvasti jonkun ekstratuotteen kanssa. Varmasti juuri tämän jonkunasteisen naamiofiksaationi vuoksi valikoimaa saa kaapissani olla enemmän kuin putsari- tai öljypuolella.

May Lindstromin Clean dirt, Problem solver ja Honey mud -tuotteista koostuva kolmikko on sellainen, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle. Juuri muuta ei kukaan voisi kuorinta-maski-arsenaaliinsa kaivata. Clean dirt on tuntuva muttei hankaava kuorinta joka kirkastaa näkyvästi,, minkä jälkeen Honey mud tasoittaa, rauhoittaa, puhdistaa, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Problem solver on hiukan pidempää pinnaa vaativa pitkän vaikutusaikansa vuoksi, ja sen teenkin maksimissaan kerran viikossa. Savipohjainen maski potkaisee ihon kunnolla käyntiin ja tukkoisuuteen ja sameuteen taipuva hipiä saa kyytiä kohti eläväisempää versiotaan.

De Mamielin Brightening cleanse & exfoliate -jauhe toimii hiukan samoin kuin Clean dirt, mutta on pehmeämpi ja hellävaraisempi versio naapuristaan. Tätä käytän joskus pelkkänä rauhoittavana savinaamiona. Saman sarjan Restorative cleansing balm toimii paitsi balmimaisena putsarina, myös hiukan paksumpana öljymäisenä kosteusnaamiona.

Kypriksen Glow philter kirkastaa ja tekee ihon hengittäväksi. Se toimii kevyen entsymaattisen kuorivuutensa vuoksi itsekseen, ilman erillistä kuorintaa, ja on mahtava tuote silloin kun pitkä spa-rituaali ei houkuttele. Tässä on samaa piristävää tuoksumaailmaa kuin Kypriksen putsarissa. Moni mieltää Glow philterin nopsaksi mutta tehokkaaksi tuhkimomaskiksi.

*

Kylppärin yläkaappi on varattu testissä oleville ei-vielä-Suomessa-sarjoille ja sitä ei tähän luonnollisestikaan kuvata. Muutamia kiinnostavia brändejä siellä on, mutta juuri nyt olen liian kiintynyt nykyiseen settiini opetellakseni uusia. Samalla hyvällä ja laajalla kokonaisuudella siis mennään hoitolan ja shopin puolella, vaikka kotona muutama testipurkki pyöriikin!

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yli 100 euron tilauksiin postikulut veloituksetta! Piilota tämä ilmoitus