De Mamiel, one by one, tuote tuotteelta

Edellisen, de Mamielin sarjaa yleisemmin esittelevän blogaukseni jatkoksi tulee nyt yksityiskohtaisempaa ja pikkutarkempaa tietoa ihanista, tiensä nopsasti sydämiinne löytäneen brittisarjan tuotteista. De Mamiel, step by step – olkaa hyvä!

demam15

 

Pure calm cleansing dew on vedellä emulgoituva ja huuhtoutuva puhdistusöljy. Tämä on tullut yhdeksi lempituotteistani – putsari on helppo, nopea, hoitava, tehokas, riittoisa ja kohtuuhintainen – toistaiseksi en osaa ajatella ketään, jolle tämä ei sopisi. Noh, ehkäpä ne, jotka ovat tottuneet nitisevän ihon jättäviin geeli- tai vaahtoputsareihin eivätkä halua tästä fiiliksestä luopua. Kiristävän puhtaaksi ei iho nimittäin Pure calm cleansing dew’stä jää. En enää tahdo käyttää liian peseviä puhdistustuotteita, sillä tukkeentuva ihoni villiintyy niistä mustapäihin ja näppylöihin. Toisaalta karsastan liian täyteläisenkin tunteen jättäviä putsareita – balanssin löytäminen ei ole helppoa! Pure calm cleansing dew puhdistaa todella hyvin kaiken meikin, vedenkestävän ripsarinkin, ja huuhtelu ei jätä klähmäistä oloa. Iho on pehmeä, puhdas ja hengittävä.

Pure calm cleansing dew kuuluu Atmospheriques-linjaan, joka keskittyy saasteiden ja ulkoisten stressitekijöiden neutraloimiseen. Tuotteen toimintamekanismi on se, että se nostaa ja puhdistaa iholta meikin, hien ja talin lisäksi pienimmätkin saastepartikkelit. Ne ovat hiukkasmaisen pientä pölyä, silmälle huomaamatonta mikrokokoista hitusta, joka jää helposti huokosiin tai ihon pinnalle ja saattaa ärsyttää ja herkistää ihoa voimakkaastikin. Saasteet ovat myös yksi ihon ennenaikaisen vanhenemisen syistä. Olen aina tuhahdellut synteettisen kosmetiikan anti-age-puhdistustuotteiden mainoksille ja edelleen olen sitä mieltä että pois huuhdottava tuote ei jätä iholle korjaavia raaka-aineita niin että ne ehtisivät vaikuttaa ihoa kiinteyttävästi tai kohottavasti. Tämä hellä syväpuhdistusajatus ja sen elävöittävä, vapaita radikaaleja poistava vaikutus sen sijaan on hyvin terveen järjen mukainen. Bonusvinkki miehille – Pure calm cleansing dew on loistava parranajoöljy!

demam16

Yksistään tämä puhdistusöljy sisältää lähemmäs viittätoista hoidollista yrttiä, jotka toimivat antioksidanttisesti ja tulehduksia vähentävästi. Ferulihappo hajottaa saasteiden ja synteettisien meikkien mukana tulevia raskasmetalleja. Herukansiemenöljy vahvistaa ihoa ja estää kosteuden haihtumista iholta. Eteeristen öljyjen sekoitus pitää sisällään esimerkiksi blue tansy -kamomillaa,, fragoniaa ja ruusupuuta. Tuoksu on pehmeä, hentoinen ja raikas. Tuote on vegaaninen.

Halutessasi saat Pure calm cleansing dew’stä kevytversion In Fioren 4-2-4-puhdistusmetodista: hiero öljyä kuivalle iholle kuivin käsin niin pitkään kuin jaksat – sen silkkinen ja pehmeä koostumus sallii suhteellisen pitkänkin työstön. Ota tämän jälkeen sormenpäihisi hiukan vettä ja jatka hieromista, jolloin öljy veden kanssa emulgoituessaan muuttuu ohuemmaksi ja maitomaiseksi. Kun huuhtelet voit koettaa In Fioren ehdottamaa pidempää huuhtelua lämpimällä ja viileällä vedellä. Lopputulos on ihana, mutta jos laiskottaa, nopsa hieraisu ja kevyt huuhtaisu tekee myös tarvittavan työn. Lisähieronta ja -huuhtelu tehostavat ihon lymfa- ja verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja hapenottokykyä, mikä palkitsee tekijänsä ihon kirkkaudella, elävyydellä ja freesiydellä. De Mamielin oma ohjeistus käyttää 1-2 pumppausta per kerta on ihan liian vähäinen – kokeile 4-6 pumppausta ja ollaan siinä määrässä mikä toimii.

Brittiläinen kauneusbloggaajaguru Caroline Hironsin ylistys ei jätä tuotteen ihanuudesta arvailujen varaa: ”Tämän tuotteen käyttö on lähes uskonnollinen kokemus. Se tuntuu iholla jumalaiselta, jumalaiselta, ja saa minut saman tien rauhoittumaan.”

demam17

Restorative cleansing balm on sarjan toinen puhdistustuote ja kuuluu ihoa ravitsevaan ja hoitavaan Botaniques -sarjaan. Tuote on pehmeää, upottavaa balmia, joka sulaa iholla tuhdiksi öljyksi. Tällä hierottaessa tuntuma on edellä esiteltyä sisartaan täyteläisempi, ja huuhtelua ei balmin kohdalla voi ajatellakaan – tämä poistetaan lämpimällä pyyhkeellä. Se emulgoituu hienoisesti, eli voit halutessasi kostuttaa jossain vaiheessa hieromista sormenpäät jolloin balmi muuttuu hiukkasen maitomaiseksi. Ihana de Mamielin suosittelema vinkki on liinapuhdistuksen aluksi pitää lämmintä pyyhettä iholla noin minuutin ajan, jolloin ihokudos saa rauhassa lämmetä ja balmin eteeriset öljyt ehtivät vaikuttaa. Sen jälkeen pyyhkäisy ja iho on puhdas ja pehmeä. Itse en ihan tuohon minuuttiin yllä koskaan, mutta koettaa sopii – voin kuvitella että se tekee hyvää!

Osa Restorative cleansing balmin käyttäjäkandidaateista karsiutuu pois huuhtelukiellon vuoksi, osa taas päinvastaisesti hakeutuu tämän pariin juuri liinaputsauksen vuoksi. Itse koen että tämä on loistovalinta kuivemmalle, herkemmälle ja hermoilevalle iholle. Yksi hyvä vaihtoehto on käyttää öljyputsaria ensimmäisenä puhdistustuotteena ja Restorative cleansing balmia kakkosputsarina. Itselleni tämä jäi alkuun de Mamielin Cleansing dew’n jalkoihin ja vuosi sitten en pitänyt tästä juurikaan – silloin liinaputsailu tuntui vielä työläältä. Sitkeä opettelu on saanut minutkin nautiskelemaan balmin rauhallisesta pyörittelystä ja liinapyyhkimisestä. Nykyään Cleansing balm tarttuu illalla käteen useammin ja useammin! Keskity nimen omaan piiiitkään hierontaan puhdistuksen yhteydessä – iho tykkää kun lymfat ja verenkierto lähtevät hieronnan seurauksena rullaamaan. Raskaana olevillekin putsari toimii, kunhan malttaa odottaa ensimmäisen kolmanneksen ohi.

May Lindstromin Honey mudin tavoin Restorative cleansing balmia voi käyttää myös kosteuttavana naamiona. Annee käyttää tätä hoitojensa yhteydessä usein tässä tarkoituksessa. 10 minuuttia balmia puhtaalla iholla ja kosteusvarainnot ovat jälleen kunnossa!

Balmin raaka-aineet puhuvat yhdellä suulla samaa kieltä: tulehdukset alas, kosteustasapaino ylös, herkkyys pois. Kukuipähkinä-, kamelia- ja kamomillaöljy ovat kaikki korjaavia, ravitsevia ja rauhoittavia, minkä lisäksi sarjan oma eteeristen öljyjen sekoitus tekee samaa työtä toisilla tehoilla.

Restorative cleansing balmista löydät sivukaupalla ylistäviä arvioita. Yksi ihana tulee The Hermes hippie -blogin Lolalta – olenkin jakanut artikkelin aiemmin facebook-sivuillani. Tässä osa hänen arviotaan minun vapaasti suomentamanani: ”Tämä saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen lempipuhdistusbalmini. – – Restorative Balmin koostumus, tuntuma ja tuoksu ovat ihanan ylellisiä. Oi, kuinka rakastankaan tätä tuoksua!

demam9

Brightening cleanse and exfoliate -kuorintajauhe on hellävarainen, savipohjainen jauhe, joka aktivoidaan jokaista käyttöä varten erikseen. Tällöin käyttöannos on tuore ja sen sisältämät raaka-aineet ovat tehokkaimmillaan. Verrattuna Mayn Clean dirt -jauheeseen tämä on paljon lempeämpi ja voit halutessasi käyttää tätä lähes päivittäin – herkkä- ja kuivaihoisemmat voivat vähentää tahtia kertaan pariin viikossa. Voit jättää tahnan vaikuttamaan iholla pidempään, noin kymmeneksi minuutiksi, ja saat samalla kirkastavan, ihoa tasapainottavan naamion hyödyt. Yöksi paikallisesti jätettynä jauhe toimii näppyhoitona ja nitistää tulevan tai tulehtuneen finnin ja auttaa sitä paranemaan nopeammin.

Jauhe sisältää veden kanssa kosketuksiin päästessään aktivoituvaa c-vitamiinia, joka kirkastaa ihoa ja stimuloi sen omaa kollageenisynteesiä. Pigmentaatioläikät tasoittuvat ja vähentyvät ja ihon ikääntyminen hidastuu. Tuotteen sisältämä seos kolmea eri savityyppiä paitsi imee ihosta epäpuhtauksia, myös kiinteyttää, uudistaa ja napakoittaa ihoa. Tätä pakettia ei kannata leimata pelkäksi puhdistavaksi kuorintanaamioksi, sillä se toimii erinomaisesti myös anti-age-tuotteena. Raakakaakao vaikuttaa c-vitamiinin tavoin kollageenisynteesiin ja lisäksi se on tehokas antioksidantti. Saven ja mineraalisuolan lisäksi kuorivina ja hoitavina raaka-aineina on käytetty jalokivijauheita, kuten punajaspista ja ruusukvartsia.

Bloggaaja-rakkauttaan Brightening cleanse and exfoliate- jauheeseen julistaa muiden muassa The Beauty idealist: ”Kuinka muotoilisinkaan asian parhaiten – tämä on jauhemainen kuorintapuhdistusaine parhaimmillaan. Tämä on tuotekategoriansa parhaimmistoa ja mittatikku muille vastaaville tuotteille. Tämä ei ole sikäli yllättävää, että de Mamiel tekee parhaan markkinoilla olevan puhdistusbalmin.

demam6

Dewy facial mist on mahtava, mahtava kasvovesisuihke. Suihke tulee vieläkin pehmeämpänä utuna kuin Mayn Jasmine gardenissa ja kosteuttaa ja hoitaa ihoa kuin unelma. De Mamiel kutsuu suihketta nesteen muodossa olevaksi seerumiksi: paitsi että se tasapainottaa ihon pH-tason puhdistuksen jälkeen ja saa ihon vastaanottavaisemmaksi tuleville hoitotuotteille, se energisoi, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Vaikka tuote kuuluu Botaniques -linjan piiriin se tekee samoja ihoa saasteilta suojaavia taikoja kuin sarjan Atmospheriques-linja. Tehokkaana antioksidanttisena tuotteena se neutraloi vapaiden radikaalien haittavaikutuksia.

Dewy facial mist on muutakin kuin pelkkä kosteuttava kukkaisvesi. Sen sisältämät ainesosat stimuloivat elastiinin tuotantoa ja tehostavat soluaineenvaihduntaa, minkä lisäksi tuote kirkastaa ihoa ja toimii ikääntymisen merkkejä korjaavasti. Kasvoveden raaka-aineet suojaavat solukkoa uv-vaurioilta, rauhoittavat ihoa ja korjaavat jo syntyneitä valovanhenemisreaktioita. Tästä pullosta saat joka suihkaisulla aimo annoksen prebiootteja jotka pitävät huolen ihon pinnan optimaalisesta hyvien bakteerien tasapainosta!

De Mamielin kasvovedessä on minimaallisen vähän emulgaattoreita, minkä vuoksi purkkia kannattaa heilutella ennen jokaista käyttökertaa. Mustan pullon läpi ei huomaa että tuote on lepotilassa ollessaan todella selkeästi kahdessa faasissa: alaosa on kirkasta ja läpinäkyvää nestettä, yläosa taas smaragdinvihreää. Jotta saat kummankin kerroksen raaka-aineet mukaan suihkauksiin kannattaa hölskytellä ja kas, saat nauttia suihkeesta niin kuin se on tarkoitettu nautittavaksi.

Rinnastaisin Dewy facial mistin jo aiemmin mainitsemani May Lindstromin Jasmin garden -kasvoveteen. Molemmat ovat alkoholittomia, kummatkin todella kosteuttavia ja jättävät ihanan kevyen tunteen iholle. Esimerkiksi toisesta alkoholittomasta verrokistaan, Patykan Biokaliftin-sarjan kasvovedestä, jää iholle pieni hoitava pinta josta toiset pitävät, toiset eivät. Dewy facial mist on varma nakki kenelle tahansa ja kaikille ihotyypeille. Tuote saa pelkkiä ylistäviä arvioita mutta muutama May-fani on sanonut että kivasta fiiliksestä huolimatta Jasmine gardenin ykköspaikkaa ei tämäkään purkki heilauta. Hintaeroakin on jonkin verran, de Mamielin eduksi – kannattaa koettaa millainen olo tästä ihanasta kasvospraystä tulee!

Dewy facial mistin sisältöä on hienosäädetty suhteellisen vastikään, tämän vuoden alussa. Päivitys on siirtänyt kasvoveden Botaniques-linjan ravitsevasta ja hoitavasta maailmasta Atmospheriques-linjan saasteita ja muita stressitekijöitä neutraloivaan suuntaan. Voisi melkein sanoa että suihke seisoo toinen jalka kummankin linjan puolella. Tästä Voguen jutusta löydät sen yhdessä synteettisen kosmetiikan selektiivisen parhaimmiston rinnalta.

demam8

Intense nurture antioxidant elixir on antioksidanttiseerumi, joka kuuluu jälleen ”sopii kaikille ja kaikkialla” -kategoriaan. Seerumi tuo vaikutustensa, maitomaisen koostumuksensa ja hyvin hennon, melkein olemattoman tuoksunsa puolesta mieleen Kypriksen Antioksidant dew’n. De Mamielin versio on paksumpaa ja levittyy iholle kuin silkki – sitten se humpsahtaa ja imeytyy ja jättää hiukan mattaisemman ja vähemmän liukuvan tunteen kuin jenkkisisarensa. Tämän päälle öljy tai spf-voide levittyy ihanasti.

Seerumi kosteuttaa, rauhoittaa, heleyttää, suojaa ja korjaa ihoa. Se tekee ihosta pehmeän, kimmoisan ja tasavärisen ja sopii kuivalle, herkälle, rasvaiselle ja napakoittamista kaipaavalle iholle – jälleenkin totean että se todella sopii KAIKILLE. Käytä aamuin illoin ensimmäisenä steppinä ja laita seerumin päälle kosteustuotteesi. Vaikka vaikutuskuvaukset kuulostavat epäilyttävän yleismaailmallisilta, ja ainakin itse olisin saattanut etenkin aknen vahvimmillaan ollessa ajatella että kosteuttava schmosteuttava, on kosteutus ja rauhoitus avain kaikkien iho-ongelmien hoitoon.

Vaikka de Mamielin ja Kypriksen antioksidanttiseerumit ovat fiiliksiltään suhteellisen yhteneviä, ovat tuotteiden raaka-ainepohjat täysin erilaisia. De Mamielin versiossa on kiinnostavia aktiiviaineita: merifenkoli parantaa ihon hapenottokykyä, energisoi ja kirkastaa ihoa. Se saa ihosolukon uudistumaan nopeammin ja tehostaa kollageenisynteesiä. Malakiitti, vihreä mineraali, toimii tehokkaana puhdistajana ja kuona-aineiden poistajana, minkä lisäksi se vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia. Ferulihappo vähentää ihon tulehdustekijöitä ja suojaa ihoa tehokkaasti saasteilta, ärsytystekijöiltä ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Mirhan, villiruusun, jasmiinin, vetiverin, laventelin, bergamotin ja patsulin eteeriset öljyt tehostavat seerumin antioksidanttisia vaikutuksia mutta pitävät tuotteen tuoksumaailman kevyenä.

Hermes Hippie -blogin Lola rakastaa Intense nurture antioxidant elixir -seerumia. Tässä lyhyt käännös hänen tekstistään: Antioxidant Elixir on mahdollisesti paras ihonhoitotuote, johon olen törmännyt viime vuosien aikana. – – Sillä on lähes taianomainen vaikutus: vain muutaman päivän käytön jälkeen iho näyttää kirkkaammalta, kiinteältä ja virkistyneeltä. Tämän lisäksi Elixir auttaa ihoa suojautumaan ulkoisilta haittatekijöiltä ja saasteilta. – – Tässä seerumissa kulminoituu Annee de Mamielin osaaminen ja seerumi onkin paras esimerkki hänen neroudestaan tuotevalmistuksen saralla. Seerumi yhdistää muinaisen viisauden ja viimeisimmän tieteellisen tutkimuksen ja on yhtä hienostunut ja elegantti kuin kallein synteettinen kosmetiikka. Ainoa ero löytyy siinä, että Elixir ei sisällä lainkaan täyteaineita, ainoastaan ihoa hoitavia aktiiviaineita ja mieltä rauhoittavia tuoksuja.

 

demam19

Exhale daily hydrating nectar spf 30 on tämän kesän THE aurinkosuoja. Tätä on mennyt enemmän kuin saan valmistajalta tilattua enkä ihmettele yhtään miksi – eräskin asiakas kysyi vielä ovensuussa että pärjääkö hän todella tällä tuotteella kasvojen suojauksessa aurinkorannallakin. Vastaus on kyllä. Kevyen kevyt koostumus ei anna mitään osviittaa siitä, että voide sisältää toimivan ja tehokkaan fysikaalisen spf 30 aurinkosuojan. Voide näyttää hiukan sävytetyltä mutta iholle levitettynä pigmenttipartikkelit hajoavat eivätkä anna iholle väriä – voisi sanoa, että ne tekevät optisen tasoittavan vaikutuksen mutta ei aja meikin asemaa. Tämä on hyvä juttu – koska sinun täytyy lisätä suojakerrointuotetta päivän mittaan jotta suojaustaso säilyy (lue lisää aihetta käsittelevästä blogauksestani täältä), et halua kerrostaa värikosmetiikkaa liiaksi. Lopputuloksesta tulisi helposti tunkkainen ja raskas. Nyt seuranasi on kevyt, hengittävä ja kosteuttava voide joka ei tunnu lainkaan suojakerrointuotteelta. Tätä on ilo käyttää!

Voide toimii erinomaisesti meikin alla ja sitä on helppo lisäillä jopa meikin päälle päivän mittaan. Painele tuote iholle, älä hiero, silloin et sottaa meikkivoidettasi. Meikkivoiteen alla käytettynä levitystekniikka on tietysti täysin vapaa. Jos käytät aurinkosuojavoiteen alla kosteusvoidetta tämä ei välttämättä ole paras valinta käyttöösi sillä kaksi voidetta yhdessä saattaa alkaa rullaamaan iholla – tämän olen huomannut ainakin Patykan ja Sacred naturen voiteiden ja Exhalen yhdistelmissä. Öljy ja/tai seerumi Exhalen alla puolestaan toimii erinomaisesti. Itse käytän aamuisin kolmen tuotteen kerrosta – ensin seerumi, sitten öljy ja sitten de Mamielin spf-voide. Fiilis ei ole lainkaan raskas, päinvastoin tunne on sellainen että mitään ei iholla olisikaan.

demam3Tuotteen ainoa miinus on pakkaus. Ensimmäinen pullo on jo alkanut rykiä loppunsa edellä, pumppu ei siis enää pysty nostamaan voiteen rippeitä pullon seinämiltä ja pohjasta. Viimeiset tipat saat hyvin käyttöösi niin, että pyörittelet korkin auki, irrotat pumpun muoviputkilon ja säilytät tuotetta ylösalaisin – ja paukuttelet pullon suulle keräytyvän voiteen kämmenellesi. Alipainepullo olisi loistojuttu mutta toimii homma näinkin!

Miten sitten raaka-aineet? Vadelmansiemenöljy antaa iholle ison tujauksen e-vitamiinia ja välttämättömiä rasvahappoja. Lisäksi se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja vähentää tehokkaasti tulehdustekijöitä. Mustaherukansiemenöljy tekee samoja taikoja, minkä lisäksi se uudistaa ihon omia puolustusmekanismeja. Avokadouute puhdistaa, täyteläistää ja detoksifoi ihoa. Appelsiinin, ylang ylangin, villiruusun ja vetiverin eteeriset öljyt toimivat suojaavasti ja korjaavasti ja vaikuttavat rauhoittavasti myös mieleen.

Sarita Coren, yksi arvostetuimmista luonnonkosmetiikkabloggareista, kuvailee Exhalea näin: ”Tässä tuotteessa löytyy kaikki, mitä voit bb-voiteelta toivoa – ja vielä de Mamielin tyyliin valmistettuna. Kuten sen nimi antaa ymmärtää, hengität syvään nautinnosta levittäessäsi tuotetta, koska se jättää iholle niin raikkaan tunteen ja tasoittaa ihon värin epätasaisuutta. – – Exhalen äärimmäisen puhdas laatu, toiminnallisuus ja tehokkuus lennättävät sen kaikkien muiden perinteisten bb-voiteiden kärkeen.”

demam2

De Mamielilla on kahdenlaista kasvoöljyä valikoimassaan – vuodenaikaöljyt, joita ei sisältämiensä eteeristen öljyjen vuoksi suositella raskaana oleville, ja Pregnancy facial oil, jota odottavat ja imettävät äiditkin voivat käyttää. Pregnancy oil tasapainottaa ja kirkastaa herkkää, hermoilevaa ja hormonaalisisista syistä poukkoilevaa ihoa. Se on hyvin ohut ja imeytyy nopeasti, mutta kosteuttaa samalla ihoa syvältä. Se vahvistaa ihoa sisäisiä tulehdus- ja stressitekijöitä vastaan toimii antibakteerisesti ja rauhoittavasti. Öljyn nimi leimaa tämän ihanuuden hiukan turhaan – tuote sopii muillekin kuin odottaville naisille. Tiukemman eteeriset öljyt -linjan omaavat odottavat äidit saattavat jopa haluta kiertää tämän tuotteen sivumpaa, sillä Pregnancy oil sisältää eteerisiä, joskin täysin turvallisiksi luokiteltuja öljyjä.

Purasruohouute ja amaranttiöljy korjaavat ihon suojavaippaa ja estävät kosteuden liiallisen haihtumisen iholta. Iho on kosteutetumpi ja joustavampi. Tulehdukset vähenevät ja huokoset supistuvat. Kamomillankukan, ruusun, frankinsensen, greipin ja patsulin eteeriset öljyt ravitsevat ja rauhoittavat ihoa ja tasapainottavat mieltä.

Itse näkisin Pregnancy oilin hyvänä verrokkina Sukin Balancing oilin faneille. Samantyyppinen tuoksu, tulehduksia rauhoittava vaikutus joka sopii herkällekin iholle, kevyt ja ohut koostumus joka ei jää killumaan iholle öljyisenä – monta hyvää kohtaa joiden vuoksi Pregnancy oilille kannattaa antaa mahdollisuus. Öljy jättää iholle käsittämättömän heleyden ja kirkkauden jota en olisi näin ohuelta öljyltä osannut odottaa.

demam14

Summer facial oil on yksi neljästä vuodenaikaöljystä, jotka ovat de Mamielin tunnetuimpia tuotteita. Nelikon taustalla on ajatus siitä, että eri vuodenajat asettavat ihon toiminnoille omat haasteensa ja ihonhoitotuote, joka on viritetty optimiksi paitsi kosteuttavuus- ja ravitsevuusominaisuuksiensa puolesta, voi tukea hyvinvointiamme laajemmin eteeristen öljyjen ja kiinalaisen lääketieteen tietämyksen kautta. Esimerkiksi kesällä olemme kokonaisuudessaan eniten yang, ulospäinsuuntaununeita ja aktiivisia, ja vastaavasti talvella eniten jin, lepääviä, hitaita ja omaa tilaa tarvitsevia. Vuodenaikaöljyjä tehdään aina rajoitettu erä ja niiden käyttöönottoajaksi suositellaan päiväntasausten ajankohtaa. Pullo kestää aamuin illoin käytettynä juuri sopivasti noin kolme kuukautta (naftimpi käyttäjä joutuu tsemppaamaan että saa pullonsa tyhjäksi ajoissa), jolloin on aika siirtyä uuteen sekoitukseen. Pehmeät ja ihanat tuoksut, hyvin imeytyvät ja kosteuttavat koostumukset sekä aidosti toimivat raaka-aineet takaavat sen, että nämä tuotteet todella sopivat jokaiselle ihotyypille. Koostumus on harvoin sama vuodesta toiseen, sillä Annee tekee pieniä hienosäätöjä raaka-ainepuolella – siksi tämän vuoden kesäöljy on aidosti uniikki purkki eikä toista samanlaista tule vastaan.

Eräs lempisitaattini vuodenaikaöljyistä tulee tässä, suoraan the New York Timesin suusta: “To say these Seasonal Facial oils have a cult following is to say that Miuccia Prada has a nice little dress making business – it is an understatement of colossal proportions.”

Tarkemmin Summer oil -kesäöljyn ihanuutta kuvailee Integrity botanicals -blogin Susannah:
Olen tottunut siihen, että de Mamiel ylittää riman tuotteidensa valmistuksessa. Vaikka tiedän tämän, olen aina iloisesti yllättynyt lukiessani vuodenaikaöljyjen raaka-aineluetteloja. – – Summer seasonal facial oil -öljyn upeus tulee esille siinä, että se on runsaasta raaka-ainepohjastaan huolimatta tarpeeksi kevyt jotta iho pysyy tasapainoisen tuntoisena kuumankostealla ilmallakin. Asun kosteassa ilmastossa, jossa öljyt saattavat joskus jäädä ihon pinnalle tai tuntua pahimmillaan tukkoiselta. Summer seasonal oil -öljy jättää ihon miellyttävän ja rauhallisen tuntoiseksi – iho on tasapainoinen ja sopivan kosteutettu olematta liian öljyinen. Se sopii hienosti spf-voiteen ja meikin alle ja on lisäksi ihana iltakäytössä. Iho saa uudistavista kasviraaka-aineista kaiken hyödyn samalla kun nukut ja kehosi korjaa itseään. Tuoksu on kevyt ja kukkainen – jasmiinin ja ruusun aromit raikastuvat ripauksella nerolia. Se on raikas ja iloinen kuin kesä itsessään.”

demam11

Altitude oil on eteeristen öljyjen sekoitus, jota ei ole tarkoitus käyttää isoille ihoalueille. Muutama tippa nenän alla tai ranteiden kautta nuuhkittuna saa olon virkeäksi ja energisoituneeksi ja ajatukset selkeiksi. Koska eteeriset öljyt vaikuttavat ihoimeytymisen lisäksi olfaktorisesti eli tuoksuominaisuuksiensa kautta, riittää tuoksuttelu tehokkaaseen vaikutukseen tunteen ja mielen tasoilla. Öljy boostaa lisäksi immuunijärjestelmäämme, minkä vuoksi se on loistava ruuhkaisissa ja tukaloissa paikoissa, esimerkiksi lentokoneissa ja junissa. Jos matkustat paljon ja kärsit tämän vuoksi jet lagista, pitäisi Altitude oilin kuulua käsilaukkusi vakiorepertuaariin.

Fragonian, laventelin, männyn, eukalyptuksen, sitruunamyrtin, piparmintun ja patsulin eteeriset öljyt koostavat tämän raikkaan, pirteän ja silti pehmeän tuoksun, jota voit käyttää mielesi mukaan: tipan pari iholla (ranteet, korvanatakuset, nenänalus), nenäliinassa, tyynyliinassa, vaatekaapin raikastajana, aamusuihkun piristäjänä (muutama tippa suihkun lattialle ennen lämpimän veden laskemista)… Mahdollisuudet ovat loputtomat. Britti-Vogue on valinnut Altitude oil -öljyn kautta aikojen sadan parhaimman tuotteen joukkoon. Hinta on edullinen, joten yksi pullo kannattaa pitää yöpöydällä ja yksi käsilaukussa.

demam12

Rosey lip balm on ohuehko huulirasva, jonka kosteutustehosta en koostumuksen perusteella uskaltanut toivoa suuria. Huulirasvoista löydän harvoin mieleistäni, sillä usein juuri huulille levitetty voide katoaa jonnekin ja sitä saa olla hetken päässä lisäämässä uudelleen. Haluan että tuote pysyy pitkään, pitää korppufiiliksen poissa ja että huulet näyttävät koko ajan niin pehmeiltä, että niiden päälle on helppo laittaa huulipunaa siten että lopputulos on kaunis eikä kökköä täynnä. Aiemmin lempituotteeni oli Sukin Body balm, mutta monen onnellisen yhteisen vuoden jälkeen se alkoi yhtäkkiä aiheuttaa ikäviä allergisia oireita. De Mamielin Rosey lip balmista on tullut uusi korvaava luottotuote. Vaikka koostumus on ohuen ohut, täysin erilainen kuin Sukin paksu, vahamaisen tönkkö balmi, ei rasvalisäilyä tarvitse tehdä yhtään useammin. En ole suurin ruusun tuoksun ystävä mutta tässä se ei nimestään huolimatta häiritse ollenkaan. Ja hinta! Melkein puolet edullisempi RMS Beautyn kaakaohuulirasvaan verrattuna. Hiihaa!

Rosey lip balm sisältää rimpsun hoitavia, parantavia ja ravitsevia raaka-aineita, muun muassa kalendula-, helokki- ja monoiöljyjä. Ruusun eteeriset öljyt tuovat voiteeseen parantavia ominaisuuksiaan.

demam13

 

De Mamielin valikoimaan kuuluu kasvotuotteiden lisäksi kaksi vartalotuotetta. Toinen niistä on Salvation body oil, isossa 200 ml pullossa tuleva vartalöljy. Tuoksu on viettelevä ja maanläheinen sekoitus kukkaista ja puista – frankinsensen, ruusupuun, santelipuun, bergamotin, mirhan ja jasmiinin tuoksut käärivät koko vartalon ihanaan herättelevään ja suojaavaan kääröön. Tuoksu ei kuitenkaan ole tukahduttava tai ylitsepursuileva, kuten ei mikään muukaan de Mamielin tuoksuista – sitä voisi kuvailla ennemminkin kevyen viipyilevänä. Baobab-, kaktusviikuna-, argan-, kamelia- ja ruusunmarjaöljyt tekevät ihosta ah niin pehmeän. Kosteuspohjassa yhdistyvät tuhdimmat ja kevyemmät öljyt, minkä vuoksi tuote kosteuttaa todella hyvin olematta raskas tai tahmainen.

Integrity botanicals -blogin Susannah kuvailee öljyä näin: ”Salvation body oil on öljy, jota käytän suihkun jälkeen. Parfyymitasoinen tuoksu pitää minut hyvällä tuulella (tai saa minut sellaiselle jos olen kiukkuinen). Salvation body oil sisältää raaka-aineita, jotka yhdessä uudistavat ihoa, parantavat elastisuutta, auttavat säilyttämään kosteuden ihossa ja suojelevat sitä ympäristön haittavaikutuksilta.”

Toinen vartaloöljyistä on Revitalisign body serum. Seerumi-tittelistään huolimatta kyse on öljymäisestä tuotteesta, ei geelistä tai maidosta. Sen raaka-aineet ovat jonkin verran kosteuttavampia ja arvokkaampia kuin sisaröljyssään. Revitalising body serum -öljyn joukossa on hiukan kimaltavia kiteitä, joiden kohdalla sana glitter olisi ehdottomasti liioittelua. Kimallepartikkeleista tulee juuri ja juuri havaittava hehku, joka saa ihon lämpimän terveen näköiseksi, ei diskopalloksi. Tuoksu muistuttaa ihanasti alkukesän lämmintä tuoksumaisemaa. Tyrnin, kukaipähkinän sekä baobab- ja marulapuiden öljyt ravitsevat ihoa samalla kun ruusun, sitruunan ja appelsiinin eteeriset öljyt antavat tuotteeseen ihanan, kevyen tuoksun.

Samaisen Integrity botanicals -blogin kirjoituksessa kerrotaan seuraavaa: ”Revitalizing body serum erottuu edukseen todellisena ylellisyytenä. Öljyseos on kuin tiivistettä – se on täynnä tehokkaita, aktiivisia kasviöljyjä. – – Jos takanasi on pitkä työpäivä on Revitalizing body serum juuri sitä mitä tarvitset, etenkin, jos edessäsi on illallinen tai muita sosiaalisia velvoitteita, joiden vuoksi sinun täytyy ravistaa harteiltasi työminä ja saapua paikalle raikkaana, hehkuvana ja selkein ajatuksin varustettuna.”

demam4

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yli 100 euron tilauksiin postikulut veloituksetta! Piilota tämä ilmoitus